Tenis

Coria i Ruud odlučuju o pobjedniku turnira u Bastadu

Branimir Korać • nedjelja, 18.07.2021.
Coria i Ruud odlučuju o pobjedniku turnira u Bastadu

Poznati su finalisti turnira u Bastadu. U borbi za titulu naći će se Argentinac Federico Coria i Norvežanin Casper Ruud...

Federico Coria lakše od očekivanja stigao je do finala turnira u Bastadu. U polufinalu je za protivnika imao Nijemca Yannicka Hanfmanna kojeg je svladao s glatkih 6:2, 6:1 za manje od 75 minuta igre.

Hanfmann u cijelom meču nije imao nijednu break loptu te je osvojio samo deset poena na reternu. S druge strane svoj servis gubio je pet puta.

Coria je stigao do svog prvog finala na ATP Touru u karijeri, a ove godine igrao je u tri finala na Challengerima, sva tri na zemljanoj podlozi. U Prostejovu je slavio pobjedom protiv Alexa Molčana, ali je zato gubio finala u Milanu od Gian Marca Moronija i u Salzburgu od Facunda Bagnisa.

Sada će imati najteži posao dosad, igrat će protiv prvog nositelja i 16. igrača svijeta Caspera Ruuda. Ruud je bio također uvjerljiv, on je sa 6:1, 6:4 svladao Roberta Carballesa Baenu.

Dosad su se sastali dva puta, a Coria je oba puta slavio. 2017. godine u Montevideu sa 6:2, 6:4 te dvije godine kasnije u Cordobi gdje je Coria bio bolji sa 7:5, 6:4.

ATP Bastad, polufinale:
Federico Coria (Argentina) - Yannick Hanfmann (Njemačka) 6:2, 6:1
Casper Ruud (Norveška, 1) - Roberto Carballes Baena (Španjolska) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!