Automoto

Lewis Hamilton slavio na Silverstoneu, Verstappen izletio u prvom krugu

Branimir Korać • nedjelja, 18.07.2021.
Lewis Hamilton slavio na Silverstoneu, Verstappen izletio u prvom krugu

Lewis Hamilton pobjednik je utrke na Silverstoneu nakon velike borbe s Charlesom Leclercom koji jednostavno nije izdržao...

Očekivala se velika bitka na Silverstoneu između Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona, ali ona je trajala prekratko. Bila je kratka i dramatična, a okončana je izlijetanjem i odustajanjem Nizozemca.

Od početka utrke Hamilton je radio strašan pritisak, Verstappen je očajnički branio vodeću poziciju, međutim nije izdržao. Na ulazu u zavoj došlo je do kontakta između zadnjeg desnog kotača Verstappena i prednjeg lijevog Hamiltona koji je držao unutarnju poziciju, odmah je otpao kotač s Red Bullovog bolida koji je otklizao sa staze i zabio se u gumene barijere.

Odmah je utrka prekinuta, prekid je potrajao dosta dugo, a Verstappen je prebačen na preglede u londonsku bolnicu. Izašao je iz bolida, ali vidno uzdrman i nakon prvog razgovora s liječnikom, zaputio se sa staze u vozilu hitne pomoći.

Taj kontakt Hamiltona i Verstappena iskoristio je Charles Leclerc koji je došao do prvog mjesta i kao prvi krenuo je u nastavak utrke. Hamilton je dobio kaznu od 10 sekundi u pit stopu, odradio je prilikom izmjene guma i nije se dugo čekalo da se vrati na drugo mjesto.

Leclerc je cijelo vrijeme vodio bitku sa svojim bolidom koji je gubio snagu i nije se dobro ponašao, no unatoč tome junački se držao na vrhu. Hamiltonov pritisak bio je konstantan i Leclerc nije izdržao, u završnici ga Hamilton prestiže i odlazi do toliko željene domaće pobjede.

Leclerc u ćudljivom Ferrariju dolazi do drugog mjesta, a poziciju na postolju zauzeo je i Valtteri Bottas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!