Nogomet

Dinamu je potrebna prava partija protiv Omonije

Jan Šneler • utorak, 20.07.2021.
Dinamu je potrebna prava partija protiv Omonije
Foto: Pixsell

U drugom pretkolu Lige prvaka, zagrebački Dinamo dočekuje Omoniju i pobjeda za miran uzvrat je imperativ momčadi koju vodi Damir Krznar...

Poraz na početku HT Prve lige nikome nije dobro sjeo. Navijači su s razlogom nezadovoljni, pojedinci iz medija već otpisuju Damira Krznara premda su ga mnogi zagovarali proteklih mjeseci, a često se govori i o debaklu ako Dinamo ne osigura potrebne milijune iz Lige prvaka.

Sve su to ipak preuranjene priče. Jasno, Dinamo ne igra trenutno na najvišoj razini i to je potpuno razumljivo. Protiv islandskog Valura u Zagrebu je moglo biti 5:0 nakon prvih desetak minuta, ali nažalost nije. Razlog je vjerojatno još nedovoljna spremnost svih igrača, moguće podcjenjivanje suparnika i splet nespretnih okolnosti.

Objektivno, da nije bilo nepotrebnog starta Petra Stojanovića i doista raritetne greške Rasmusa Lauritsena, Dinamo bi lagodno slavio i uzvrat bi bio formalnost. Ovako je jednako tako bio, Dinamo je glatko s 5:2 prošao Islanđane.

Protiv Slaven Belupa dogodio se prilično loš pristup, neki igrači odigrali su apsolutno ispod razine, a opet odlučila je jedna greška Dominika Livakovića i kontra gostiju koja je urodila drugim pogotkom. Dinamo doista puno promašuje, ne koristi sve prilike, ali to je normalno za ovu fazu natjecanja.

Ne treba naravno gledati kroz ružičaste naočale i zanemariti činjenicu da je potpuno neprihvatljivo primiti na Maksimiru dva pogotka od Slaven Belupa ili tako dekoncentrirano odigrati završnicu protiv Valura, ali tek je početak sezone i još nisu krenuli ni pravi godišnji odmori.

Duga je sezona pred Dinamom i treba se tempirati forma za utakmice kada se odlučuje o prezimljenju ili o prelamanju situacije u prvenstvu. Ako želi ući u Ligu prvaka, Dinamo još mora odigrati šest utakmica, odnosno proći tri suparnika. Doista nema potrebe srljati i suludo nabijati gol razliku protiv inferiornih protivnika kao što je Valur.

S druge strane, Omonia je potpuno druga priča. Radi se o daleko ozbiljnijoj i opasnijoj momčadi, snažnijoj od Valura, ali opet sa svojim manama koje su u Dinamu sigurno prepoznali. Imperativ za Krznara je dobro odraditi domaći susret jer u tom slučaju imat će kapital za uzvrat kada Dinamovce dočekuju teški klimatski uvjeti potpuno neprikladni za igranje profesionalnog nogometa.

Dinamo živi od Uefinih novaca i transfera te je to potpuno jasno, ali dovoditi u pitanje autoritet trenera u ovom trenutku nije prihvatljivo. Dosta je još igrača u rosteru, potrebno je prilično raščistiti tu situaciju i vidjeti na koga se može ili ne može računati.

Puno je igrača koji su se vratili s netom odigranog Europskog prvenstva, dosta je onih koji su još uvijek tražena "roba" na tržištu. U takvoj situaciji, teško je i reći na koga Krznar može računati u momčadi s kojom će pokušati ući u Ligu prvaka ili prezimiti.

Također, kao što svakog dana vidimo, konkurenti u HNL-u se opasno pojačavaju i treba gledati i taj dio priče. Zasad Dinamo dobiva prolaznu ocjenu za početak sezone premda je to mršavi prolaz, ali daleko od pada. Krznaru je Omonia presudna jer u slučaju kiksa, napadi koji su bili ponešto prigušeni tada bi bili prilično glasni i njegova pozicija vjerojatno bi bila nepovratno uzdrmana.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!