Nogomet

Gustafsson: 'Moramo napasti od prve minute i vidjeti kako će se utakmica razviti'

Matej Kačan • četvrtak, 22.07.2021.
Gustafsson: 'Moramo napasti od prve minute i vidjeti kako će se utakmica razviti'
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Jens Gustafsson je na konferenciji za medije najavio prvi europski ispit svoje ekipe koji stiže protiv kazahstanskog Tobola...

Hajduk napokon kreće u svoj europski put i sva pojačanja i euforija od ljeta sad se moraju opravdati. Prva prepreka je Kazahstanski Tobol koji stiže na Poljud, a susret je najavio trener Hajduka Jens Gustafsson.

"Čekali smo dugo ovu utakmicu. Rekao sam nakon Lokomotive da moramo rasti kao momčad. Moramo napraviti sve što je moguće da prođemo dalje. Nema veze jesmo li favoriti ili ne", kazao je trener.

Tobol je navodno vrlo jak iz prekida, a Hajduk je prvi gol protiv Lokomotive primio baš iz slobodnog udarca i na to će se trebati posebno pripaziti.

"Analizirali smo prvi gol koji smo primili protiv Lokomotive. Znamo da je Tobol jak u prekidima, obratili smo pažnju na to. Imaju iskustva i dolaze s dosta samopouzdanja jer nisu poraženi od travnja. Moramo biti oprezni jer posjeduju individualnu kvalitetu."

Na Poljud se napokon vraćaju i navijači u službenoj utakmici, Torcida najavljuje organiziran dolazak i sigurno nas čeka sjajna atmosfera.

"Drago mi je i znam da će nam trebati njihova podrška, da Poljud gori. Njihov dolazak i podrška je ključna stvar ako želimo napraviti rezultat u Europi. Dat će nam podršku u prvih 10-15 minuta da na dobar način uđemo u utakmicu. Ključno je to protiv momčadi koje nikad nisu igrale na Poljudu. Moramo napadati od prve minute, a onda ćemo vidjeti kako će se utakmica razviti", kazao je.

Status Filipa Krovinovića se ne zna, vidjet će se je li spreman za nastup već u četvrtak. No, slijede teške utakmice i momčad će se sigurno rotirati.

"Stigao je u ponedjeljak. Sretni smo što je došao. Riječ je o vrlo kvalitetnom igraču. Vidjet ćemo hoće li krenuti od prve minute. Svaka će utakmica biti teška. Čeka nas zgusnut raspored, ali na to se moramo naviknuti kako bi postigli uspjeh. Sigurno ćemo u ove tri utakmice mijenjati igrače", poručio je trener Hajduka.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!