Nogomet

Osječanima najteži posao, neugodni Pogon prijeti Bjelici i njegovim igračima

Branimir Korać • četvrtak, 22.07.2021.
Osječanima najteži posao, neugodni Pogon prijeti Bjelici i njegovim igračima
Foto: Pixsell

Osječani put u Kobnferencijskoj ligi otvaraju susretom protiv poljskog Pogona. Ozbiljan protivnik traži od Osječana pun angažman već u ovoj fazi natjecanja...

Osijek na papiru ima najteži posao. Pogon je ozbiljna momčad, igra u ozbiljnoj ligi i najteži je protivnik kojeg su Osječani mogli dobiti. Nenad Bjelica i Damjan Bohar ga poznaju i mogli su igračima prenijeti što ih čeka u Szczecinu, ali svakako bi i oni radije da je Osijek dobio protivnika u razini Gzire s kojom igraju primjerice Riječani.

Za Osječane tako nema ove sezone zagrijavanja protiv nekog laganog protivnika, odmah kreće ozbiljan posao i trebat će pošteno "zaorati" za pobjedu. Pogon je prošle sezone u poljskom prvenstvu primio najmanje golova, a to je donijelo bivšem vrataru Hajduka Danteu Stipici titulu najboljeg vratara lige.

Bit će tu i nekih poznatih imena u fazi napada koja će prijetiti obrani Osijeka i Ivici Ivušiću. To su svakako bivši igrač Rijeke Alexander Gorgon te bivši član Maribora Luka Zahovič kao i povremeni poljski reprezebntativac Rafal Kurzawa.

Poljaci jako dobro poznaju Bjelicu, vrlo ga cijene, a trener Pogona Kosta Runjaić priznaje kako se odlučio za preuzimanje momčadi nakon razgovora s Bjelicom. Runjaić o Bjelici ima samo pohvale, smnatra ga za vrhunskog trenera i kao jednog od glavnih aduta Osječana.

Njegov važan adut Michal Kucharczyk neće nastupiti u ovom dvoboju zbog suspenzije koju je zaradio još u prošlom svom nastupu u Europi i to u dresu Legije. Ostali glavni aduti su u konkurenciji kao i oni Osijekovi. Već duže vrijeme zbog ozljeda su van terena Eros Grezda i Ante Erceg, no ovdje ponovno konkuriraju za nastup koliko-toliko osvježeni reprezentativci Mile Škorić i Laszlo Kleinheisler.

"Atmosfera pred europske utakmice je uvijek dobra i pozitivna, većini donose jedno novo i pozitivno iskustvo, zato im se i radujemo. Želja je što duže ostati u ovom natjecanju i zato s takvim stavom svi dočekujemo utakmicu. Suparnik je dobar, po mjeri, mislim da nas čeka dobra utakmica. Ždrijeb nas možda nije mazio, ali ako imaš visoke ciljeve kao što mi imamo onda se ne opterećuješ sa ždrijebom već prihvatiš što dobiješ i svjestan svoje kvalitete pokušaš napraviti najbolje. Imamo dobru momčad, spremni smo za velike stvari i to želimo pokazati", poručuje Vedran Jugović.

Prvi susret u Szczecinu na rasporedu je danas od 21 sat, a uzvrat tjedan dana kasnije u Gradskom vrtu.

Konferencijska liga, drugo pretkolo:
Pogon - Osijek 21:00

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!