Ostali sportovi

Egipćani zaustavili Španjolsku, hat-trick Richarlisona Njemačkoj, visok poraz Francuza

Branimir Korać • četvrtak, 22.07.2021.
Egipćani zaustavili Španjolsku, hat-trick Richarlisona Njemačkoj, visok poraz Francuza

Startao je i muški nogometni turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju. Visok poraz upisala je Francuska od Meksika, Španjolska je odigrala samo 0:0 s Egiptom, a Brazil je glatko svladao Njemačku...

Kiks na početku olimpijskog turnira upisala je Španjolska koja je odigrala samo 0:0 protiv Egipta. Vrlo jaka Španjolska s nizom igrača s Europskog prvenstva, nije uspjela slomiti otpor čvrstih Egipćana. Osim toga zbog ozljeda je ostala bez Oscara Mingueze i Danija Ceballosa.

Iznenadio je i Novi Zeland koji se praktički cijelu utakmicu branio protiv Južne Koreje i ipak slavio 1:0. Iz jednog od rijetkih napada Chris Wood zabio je za vodstvo koje su Novozelanđani držali do kraja utakmice.

U utakmici dana Brazil je slavio protiv Njemačke s 4:2. Presudilo je sjajno prvo poluvrijeme Brazilaca koji su nakon pola sata igre vodili 3:0 uz hat-trick Richarlisona i u sudačkoj nadoknadi imali i kazneni udarac, no nije ga iskoristio Matheus Cunha.

U drugom dijelu Nadiem Amiri rano je smanjio, no ubrzo je Maximilian Arnold isključen što je stvorilo probleme Njemačkoj u borbi za povratak. U 84. minuti Ragnar Ache ipak smanjuje, no više od toga nije išlo i Brazil je još zabio četvrti gol u 95. minuti preko Paulinha.

Honduras je bio dobar, ali vrlo neprecizan protiv Rumunja. Ispromašivao se i uz to i poklonio Rumunjima pobjedu autogolom Elvina Olive.

Kiksala nije Obala Bjelokosti koja je s 2:1 bila bolja od Saudijske Arabije. U zadnjih pet minuta prvog dijela viđen je po pogodak na svakoj strani, prvo je Abdulelah Al Amri autogolom doveo Obalu Bjelokosti u vodstvo, a onda je izjednačio Salem Al Dawsari. Ipak, sredinom drugog dijela Franck Kessie donosi pobjedu Bjelokošćanima. U samoj završnici susreta Aboubacar Doumbia isključen je i neće ga biti u sljedećem kolu.

Francuzi su visoko poraženi od Meksika s 4:1, a jedini pogodak postigao je veteran koji igra u meksičkoj ligi Andre-Pierre Gignac. Za Meksiko su zabijali Alexis Vega, Sebastian Cordova, Uriel Antuna i Eduardo Aguirre.

Razočarala je i Argentina koja je poražena 2:0 od Australije. Lachlan Wales i Marco Tilio bili su strijelci, a Argentina je u završnici prvog dijela ostala bez isključenog Francisca Ortege.

Japan je dugo lomio otpor Južne Afrike i konačno ju je svladao golom Takefuse Kuba.

Olimpijske igre, skupina A, prvo kolo:
Meksiko - Francuska 4:1
Japan - Južna Afrika 1:0

Olimpijske igre, skupina B, prvo kolo:
Novi Zeland - Južna Koreja 1:0
Honduras - Rumunjska 0:1

Olimpijske igre, skupina C, prvo kolo:
Egipat - Španjolska 0:0
Argentina - Australija 0:2

Olimpijske igre, skupina D, prvo kolo:
Brazil - Njemačka 4:2
Obala Bjelokosti - Saudijska Arabija 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!