Ostali sportovi

Damir Martin rutinski do četvrtfinala s najboljim rezultatom skupine

Branimir Korać • petak, 23.07.2021.
Damir Martin rutinski do četvrtfinala s najboljim rezultatom skupine
Foto: Pixsell

Počele su Olimpijske igre za hrvatske predstavnike, a Damir Martin upisao je prvi nastup. U kvalifikacijama samaca lakoćom je slavio u svojoj skupini i prošao u četvrtfinale...

Prvi nastup hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Tokiju prošao je dobro. Damir Martin nastupio je u kvalifikacijama samaca i izdominirao u svojoj skupini te glatko slavio.

Po tri najbolja iz svake skupine plasirala su se u četvrtfinale, a ostali idu u repasaž. Već sam sastav skupine govorio je kako će ovo za Martina biti upoznavanje sa stazom i tek trening. Nije postojala šansa da ne bude među tri s obzirom na kvalitetu protivnika.

Od početka se postavio autoritativno i nije dopustio da mu itko zaprijeti. Vrlo brzo stvorio je veliku prednost, iza njega pozicionirao se Rus Aleksander Vjazovkin, a ostatak društva nije mogao pratiti postavljeni ritam.

Imao je Martin i 40 metara prednosti nad drugoplasiranim, držao ga na 8-9 sekundi razmaka i tek u samoj završnici smanjio je ritam i lagano prošao kroz cilj.

Martinova skupina bila je najsporija, ali nije bilo potrebe za jačim ritmom, bilo je važno odraditi posao. U četvrtfinalu će već biti teže i tu će trebati itekako zapeti.

Četvrtfinala su na rasporedu u ponedjeljak od 2:40 sati po hrvatskom vremenu.

Kvalifikacije samca, peta skupina:
1. Damir Martin (Hrvatska) 7:09.17
2. Aleksander Vjazovkin (ROC) +5.78
3. Cris Nievarez (Filipini) +13.80
4. Felix Potoy (Nikaragva) +23.37
5. Privel Hinkati (Benin) +31.70

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!