Ostali sportovi

Zlata u taekwondou otišla u Italiju i Tajland

HINA, Matej Kačan • subota, 24.07.2021.
Zlata u taekwondou otišla u Italiju i Tajland

Podijeljena su neka odličja u taekwondou, i to u kategorijama žena do 49 kg te muškaraca do 58, a zlata su odnijeli Talijan Vito Dell'Aquilla te Tajlanđanka Panipak Wongpattanakit...

Tajlanđanska tekvandoašica Panipak Wongpattanakit nova je olimpijska pobjednica u kategoriji do 49 kg, a Talijan Vito Dell'Aquilla osvojio je olimpijsko zlato u kategoriji do 58 kg.

Panipak Wongpattanakit je prije pet godina u Rio de Janeiru osvojila brončano odličje, a na najviše mjesto pobjedničkog postolja u Tokiju popela se pobijedivši u finalu Španjolku Adrianu Cerezo Iglesias s minimalnih 11-10.

Brončana odličja u ovoj kategoriji, u kojoj je hrvatska predstavnica Kristina Tomić poražena u prvom kolu od Kolumbijke Ramirez Vargas, osvojile su Srpkinja Tijana Bogdanović i Izraelka Abishag Semberg.

U muškoj kategoriji do 58 kg Vito Dell'Aquilla je do svog prvog olimpijskog zlata došao pobijedivši u finalu Tunižanina Mohameda Khalila Jendoubija sa 16-12. Brončane medalje osvojili su južnokorejski borac Jang Jun i Rus Mihail Artamonov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!