Ostali sportovi

Fantastična Donna Vekić svladala treću tenisačicu svijeta!

Matej Kačan • ponedjeljak, 26.07.2021.
Fantastična Donna Vekić svladala treću tenisačicu svijeta!

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u treće kolo Olimpijskih igara. Vekić je u drugom kolu svladala treću igračicu svijeta, Bjeloruskinju Arinu Sabalenku!

Hrvatska tenisačica Donna Vekić izborila je osminu finala ženskog turnira na Olimpijskim igrama. Donna e za taj uspjeh svladala treću tenisačicu svijeta, sjajnu Bjeloruskinju Arinu Sabalenku.

Taj je podvig još i veći ako znamo da je Vekić u Tokio stigla s bolovima u koljenu te da je nakon prvog kola u pojedinačnoj konkurenciji morala otkazati nastup u parovima zbog umora i iscrpljenosti. No, do drugog kola se uspjela regenerirati.

Već u prvom setu vodila se velika borba, Donna je spasila dvije break šanse pri 1:0, a onda je oduzela servis za 3:2, spasila još četiri break lopte u sljedećem gemu i povela s 4:2. To je i zadržala do kraja prvog seta za 6:4.

No, onda slijedi kriza servisa, Sabalenka je oštrije napala i odmah je krenula s 3:0 i Donna se do kraja drugog seta nije vratila. Kriza se protegla i u početak trećeg seta u koji Sabalenka također ulazi breakom i s 2:0.

No, onda preokret i pobjeda. Nakon što je pri 3:1 spasila dvije break šanse, Vekić je vratila oduzimanje servisa za 4:4 te se odlazi u tie-break. Tamo je Hrvatska tenisačica fantastična, nije dopustila šansu Sabalenki.

Odmah se odvojila na 2:0 pa na 4:1 i mirno je privela meč kraju za 7:3. U osmini finala Vekić čeka 15. nositeljica Elena Ribakina.

OI tenis (Ž), drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Arina Sabalenka (Bjelorusija, 3) 6:4, 3:6, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!