Ostali sportovi

Kraj za Čilića, Carreno Busta slavio preokretom

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 26.07.2021.
Kraj za Čilića, Carreno Busta slavio preokretom

Marin Čilić ipak je zaustavljen u drugom kolu olimpijskog turnira u Tokiju. Iako je Marin uzeo prvi set, bolji je preokretom bio Španjolac Pablo Carreno Busta...

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u osminu finala olimpijskog turnira u Tokiju nakon što je u susretu 2. kola izgubio od Španjolca Pabla Carrena Buste sa 7:5, 4:6, 4:6.

Jedini hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog turnira dobro je otvorio meč, no 11. tenisač svijeta je u nastavku zaigrao daleko bolje okrenuvši rezultat u svoju korist. Na koncu je nakon dva sata i 25 minuta igre bilo 2-1 u setovima za 30-godišnjeg Španjolca. Bio je to njihov peti međusobni susret i prvi Čilićev poraz.

Nakon što je osvojio uvodni gem, Čilić je u drugoj igri stigao do break lopte, no 11. tenisač svijeta je izvukao gem izjednačivši na 1:1. U nastavku seta oba su tenisača sigurno držala svoje servise bez break prilika sve do Čilićevog vodstva 6:5. Hrvatski tenisač je tada došao do druge lopte za obrat i ovoga puta je bio uspješniji. Break je značio vodstvo 7:5 i kraj seta za Čilićevo vodstvo.

U drugom setu Španjolac je zaigrao daleko bolje i u petoj igri je napravio break stigavši do prednosti. Marin se trudio vratiti izgubljeni gem, ali se nije uspio ozbiljnije ugroziti Španjolca na njegov servis. Nakon 44 minuta Carreno Busta je dobio set sa 6:4 izjednačivši na 1-1.

Marinovi problemi nastavili su se i u trećem setu. Španjolac je rano stigao do breaka, poveo 3:1 i prednost zadržao do kraja. Čiliću su ovo bile četvrte OI i u pojedinačnoj konkurenciji nikada nije stigao dalje od osmine finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!