Ostali sportovi

Jelić saznala protivnicu u finalu, Kanaetu nada kroz repasaž

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 26.07.2021.
Jelić saznala protivnicu u finalu, Kanaetu nada kroz repasaž

Osvajačica prve hrvatske medalje na OI Matea Jelić saznala je svoju suparnicu u finalu taekwondo turnira. To će biti Britanka Lauren Williams...

Tekvondašica Matea Jelić u finalu kategorije do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju borit će se protiv Britanke Lauren Williams.

Jelić je osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Igrama u Tokiju, 23-godišnja Kninjanka, koja je u statusu prve nositeljice, u prvom je polufinalu svladala Amerikanku Paige McPherson s 15-4, dok je potom treća nositeljica Williams bila uspješnija od druge nositeljice Bjelokošćanke Ruth Gbagbi s 24-18.

Bit će to dvoboj dvije posljednje europske prvakinje u ovoj kategoriji, Jelić je bila zlatna u Sofiji ove godine, a Williams prije tri godine u Kazanu. Ovo je četvrta medalja za Hrvatsku u tekvondou, nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu.

Priliku za odličje imat će i Toni Kanaet u kategoriji do 80kg. Splićanin je u četvrtfinalu izgubio od Rusa Maksima Hramčova, a kako je Rus potom ušao u finale ponudio je Kanaetu priliku da se kroz repesaž izbori za broncu. Prvi Kanaetov suparnik na putu do eventualne bronce bit će Faysal Sawadogo iz Burkine Faso.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!