Ostali sportovi

Toni Kanaet uzeo broncu slavljem protiv Uzbekistanca Rafaloviča!

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.07.2021.
Toni Kanaet uzeo broncu slavljem protiv Uzbekistanca Rafaloviča!

Toni Kanaet stigao je do olimpijskog odličja! Sjajni član splitskog Marjana odradio je odličan turnir i pobjedom 24:18 protiv Uzbekistanca Nikite Rafaloviča osvojio je brončanu medalju!

Toni Kanaet odradio je fantastičan turnir u Tokiju i stigao do trećeg mjesta, a do bronce je došao pobjedom protiv Uzbekistanca Nikite Rafaloviča. Kanaet je do bronce došao kroz repasaž nakon što je poražen od sjajnog Rusa Maksima Hramcova.

U repasažu je bio bolji od Faysala Sawadoga, a zatim u izravnoj borbi za broncu protiv Uzbekistanca kojeg je svladao s 24:18.

Kanaet je bio odličan, došao je u drugoj rundi do prednosti kombinacijom udaraca i nakon toga je rutinski održavao stečenu razliku.

Prva runda bila je izjednačena, a takva je završila i bodovno, sa 6:6, da bi drugu rundu Kanaet riješio u svoju korist s 9:2.

Uzbekistanac nije imao što čekati, krenuo je naprijed, ali tako se dosta otvarao Kanaetu koji je iz kontri dobro pogađao i nije dopustio Rafaloviču da se vratio u borbu.

Ovo je najveći Kanaetov uspjeh u karijeri uz titulu europskog prvaka koju je osvojio 2018. godine u Kazanju.

Ujedno to je i prvo odličje za muški hrvatski taekwondo, dosad su sve medalje osvajale taekwondoašice.

Podsjećamo, padali su Raul Martinez Garcia s 21:15, Faysal Sawadogo s 30:10 te Nikita Rafalovič s 24:18. Jedini poraz nanio mu je Maksim Hramcov koji je s 22:0 bio bolji u četvrtfinalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!