Ostali sportovi

Matea Jelić u završnici borbe preokretom do zlata!!!!

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.07.2021.
Matea Jelić u završnici borbe preokretom do zlata!!!!

Matea Jelić fantastičnom završnicom finalne borbe protiv Britanke Lauren Williams stila je do zlatnog odličja! U završnici borbe bila je u zaostatku, ali sjajnim udarcem u glavu došla je do preokreta i pobjede 25:22!

Kakva završnica borbe, mentalna snaga, borbenost! Činilo se da Britanka ide prema zlatu, ali tako nije mislila i Matea Jelić. Na fantastičan način odradila je zadnjih 16 sekundi i iz izgubljene pozicije stigla do zlata!

Jelić je u Tokio došla svjesna kako ima kvalitetu za zlatno odličje, ali opet bez velikih najava. Postavljena je za prvu nositeljicu i taj status je i opravdala.

Sjajan je ovo dan i za hrvatski taekwondo i sport općenito. Prvi put je do odličja na Olimpijskim igrama stigao netko u muškoj konkurenciji u taekwondou, a prvi put je hrvatski taekwondo zahvaljujući Mateji Jelić stigao i do zlata.

Jelić je ove godine osvojila i titulu europske prvakinje u Sofiji, ždrijeb je u Tokiju bio povoljan i nakon prve dvije lakše protivnice, u polufinalu je odradila jako dobru borbu protiv Paige McPherson da bi u finalu s 25:22 bila bolja od Williams.

Williams jako dobro poznaje, s Britankom je do ovog finala imala omjer 6-6, a i ova borba bila je dramatična.

U trećoj rundi činilo se da Matea lagano pada fizički, 16 sekundi prije kraja gubila je 21:15, ali onda je krenula nevjerojatna serija.

Smanjila je na 21:17, zatim je Williams zaradila kazneni bod, a Jelić udarcem u glavu poravnala je na 21:21. Britanka je bila uzdrmana nakon gubitka visoke prednosti, primila je novi udarac i Jelić je u samo devet sekundi napravila seriju 9:0.

Matea je izdržala do kraja meča i osvojila je zlatno odličje te ostvarila najbolji rezultat u karijeri. Hrvatska je danas došla do prva dva odličja na ovim Olimpijskim igrama i to oba u taekwondou koja su osvojili Toni Kanaet i Matea Jelić iz splitskog Marjana!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!