Ostali sportovi

Jelić: 'Ja sam jedna obična cura iz Knina koja se borila za svoje snove'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.07.2021.
Jelić: 'Ja sam jedna obična cura iz Knina koja se borila za svoje snove'

Matea Jelić ostvarila je svoj olimpijski san. Sjajnim nastupom u Tokiju došla je do zlatnog olimpijskog odličja...

Matea je dominantno došla do finala, a onda je uslijedila prava drama protiv uporne Williams.

"S njom je uvijek tako, ali znala sam da moram samo vjerovati u sebe i što god da se dogodi samo da nastavim vjerovati u to što radim."

Matea nije posebno razmišljala o rezultatu u završnici.

"Ništa mi nije prolazilo kroz glavu, ja se skroz isključim i budem u trenutku. Sada kada vratim film, nadam se da sam pokazala ljudima da se ne isplati odustati, da nada postoji do zadnje sekunde. To je i meni životna lekcija da nikada ne stanem koliko god je teško. Po tome živim i bilo bi šteta da sam stala. Ako ja mogu, tako i svi drugi mogu."

Cilj je bio osvojiti zlato i cilj je na kraju ispunjen.

"To je definitivno istina. Na Europskom prvenstvu rekla sam treneru da ću osvojiti i europsko i olimpijsko zlato, čak je i svjetsko prvenstvo trebalo biti ove godine. Nisam time htjela umanjiti protivnice jer su one savršene, to su redom zvijeri, ovo je predobra kategorija. Međutim znala sam koliko vrijedim, koliko radimo i volimo se boriti za svoju državu. Moj trener i ja smo tu isti, našli smo se i bilo je vrijeme za ovo."

Ove godine uzela je dvije najveće titule koje je mogla i to unatoč tome što je preboljela zarazu koronavirusom.

"Poremetilo mi je to za Europsko prvenstvo fizičko stanje, ali psihički me samo ojačalo. Znam da nisam sama prošla kroz sve ovo, moj cijeli Knin je uz mene, moja obitelj, sada me čekaju i da ih zagrlim sve. To je tako posebno jer sam iz malog grada."

"Hrvatski taekwondo je sve jači, nadam se da će se puno mladih sada zaljubiti u ovaj sport. To mi je bio najveći cilj, da ljudi zapravo vide koliko je ovo prelijep sport i da će pokušati ostvariti svoj olimpijski san. Ja sam jedna obična cura iz Knina koja se borila za svoje snove i ako ja mogu, mogu svi."

Prekrasna poruka sjajne sportašice za kraj, poruka koja treba doći do svih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!