Ostali sportovi

Čilić i Dodig u polufinalu Olimpijskih igara!

Matej Kačan • srijeda, 28.07.2021.
Čilić i Dodig u polufinalu Olimpijskih igara!
Foto: Pixsell

Teniski kumovi Marin Čilić i Ivan Dodig još jednom nisu razočarali. Međugorci su izborili polufinale Olimpijskih igara sjajnim preokretom nad Britancima...

Novi sjajan uspjeh za hrvatski tenis! Uz to što u četvrtfinalu još čekamo prvi par svijeta, u polufinalu Hrvatska već ima svoje predstavnike. Marin Čilić i Ivan Dodig sjajnim su preokretom protiv Andyja Murrayja i Joea Salisburyja izborili mjesto među najbolja četiri para.

Čilić i Dodig slavili su usprkos lošem ulasku u meč i izgubljenom servisu odmah na startu. Britanci su napravili break, poveli s 2:0, a onda preživjeli 30:40 i break šansu Hrvata na 2:1. Do kraja prvog seta tu su prednost i zadržali za 6:4.

Situacija se činila vrlo blizu izgubljenoj kad su Murray i Salisbury obranili break u drugom setu i poveli s 4:2, ali onda ide preokret. Čilić i Dodig vratili su servis na 4:4 te su izborili tie-break.

Tamo su bili sjajni, krenuli su s 3:0 i tri poena u nizu osvojili i pri 4:2 do osvajanja seta i ušlo se u super tie-break u trećem setu. Tamo su Čilić i Dodig uzeli čak šest poena u nizu i 3:2 za Britance pretvorili u 8:3 u svoju korist.

Britanci su se potom vratili s tri poena za sebe i malo zakomplicirali, ali su Čilić i Dodig uspjeli iskoristiti svoju drugu servis lopticu za deveti poen, a onda iskoristiti i drugu meč loptu za mini-break i veliku pobjedu.

Nakon dva sata i 20 minuta tako su izborene sigurno dvije šanse za osvajanje medalje, a u polufinalu će na drugoj strani stajati Marcus Daniell i Michael Venus iz Novog Zelanda.

OI tenis, četvrtfinale parova:
I. Dodig/M. Čilić (Hrvatska) - A. Murray/J. Salisbury (VB) 4:6, 7:6, 10:7

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!