Ostali sportovi

Nastavlja se pad ogromnih američkih serija, zaustavljen niz i vaterpolistica

Mihaela Bradovski • srijeda, 28.07.2021.
Nastavlja se pad ogromnih američkih serija, zaustavljen niz i vaterpolistica

Amerikanke su izgubile prvi vaterpolski meč na Olimpijskim igrama nakon 13 godina. Zaslužne za to su Mađarice kojen su senzacionalno slavile s 10:9...

Vaterpolistice Kanade stigle su do prve pobjede svladavši vrlo skromnu Južnu Afriku s 21:1. Južnoafrikanke tako imaju dva poraza i to oba vrlo visoka. Protiv Kanađanki Jućžna Afrika je jedini pogodak postigla smanjivši na 2:1 da bi sdo kraja susreta primile 19 golova, a nijedan nisu zabile.

Najefikasnija kod Kanade bila je Gurpreet Sohi s četiri gola, a treba istaknuti kako je Južna Afrika u cijeloj utakmici imala samo devet udaraca na gol dok je samo njena vratarka skupina 11 obrana uz 21 primljen gol.

I u skupini B sastale su se dvije reprezentacije bez osvojenog boda, a u tom susretu Kina je bila uspješnija od Japana sa 16:11. Kineskinje su od početka imale kontrolu nad susretom i zasluženo su slavile, a najbolja s pet golova bila je Jing Zhang. Kod Japana Yumi Arima postigla je tri gola.

Nizozemke su iznenadile favoriziranu Španjolsku i svladale su je s 14:13. Pobjeda je osigurana u zadnjoj minuti, 23 sekunde prije kraja susreta Sabrina van der Sloot zabila je za 14:13.

Senzaciju je priredila Mađarska koja je prekinula višegodišnji niz pobjeda Amerikanki i svladala ih je s 10:9. Ogromni američki nizovi na ovim Olimpijskim igrama padaju, nakon košarkaša, nogometašica, plivačke štafete, sada su pale i vaterpolistice.

Skupina A, prvo kolo:
Kanada - Južna Afrika 21:1
Nizozemska - Španjolska 14:13

Skupina B, prvo kolo:
Kina - Japan 16:11
Mađarska - SAD 10:9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!