Ostali sportovi

Luka Plantić u otvorenoj borbi poražen od Meksikanca

Branimir Korać • srijeda, 28.07.2021.
Luka Plantić u otvorenoj borbi poražen od Meksikanca

Luka Plantić nije uspio izboriti prolaz u četvrtfinale boksačkog turnira u kategoriji do 81 kilograma. U posve otvorenoj borbi s puno razmjena udaraca poražen je od Rogelija Romera Torresa podijeljenom odlukom sudaca...

Kao što se i očekivalo, žestoka borba u kategoriji do 81 kilograma, ali na žalost ne i pobjeda Luke Plantića. Meksički marinac Rogelio Romero Torres iskoristio je visinu i duže ruke te je nanio dosta štete Plantiću dok je hrvatski boksač napadao i pokušavao doći do udaraca.

Iako fizički inferioran, Plantić je hrabro išao naprijed, u prvoj rundi bio je bolji, puno je pogađao i u nekoliko navrata Romero Torres bio je pošteno uzdrman.

U drugoj rundi situacija se počela mijenjati. Meksikanac je sve češće pogađao, ulazilo se sve češće u nekontroliranu razmjenu udaraca gdje su obojica primali i zadavali, a tu su duže ruke Meksikanca ipak bile prednost.

Nakon što je dobio drugu rundu čisto kao što je Plantić dobio prvu, krenulo se u treću, odlučujuću rundu.

Ona je bila vrlo tijesna, obojica su bili itekako aktivni, ali na kraju su četvorica sudaca na dojam dali prednost Romeru Torresu, a na Plantićevu stranu stao je samo tajlandski sudac.

Završilo je tako 4-1 podijeljenom odlukom sudaca, četvorica sudaca dali su prednost Meksikancu 29:28, a Tajlanđanin istim rezultatom dao je prednost Plantiću.

U četvrtfinalu Romera Torresa čeka pakleno težak posao, najjači borac u ovoj rundi Kubanac Arlen Lopez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!