Ostali sportovi

Damir Martin odličnom utrkom izborio finale samca!

Branimir Korać • četvrtak, 29.07.2021.
Damir Martin odličnom utrkom izborio finale samca!

Damir Martin veslat će u finalu Olimpijskih igara u Tokiju u konkurenciji samaca. Martin je u svojoj polufinalnoj skupini bio drugi i borit će se za odličje...

Sjajan posao odradio je i Damir Martin u Tokiju! U prvoj rundi kvalifikacija i u četvrtfinalu potpuno je dominirao u svojim skupinama i bio uvjerljivo prvi, u polufinalu je ostala samo elita i zadovoljio se odličnim drugim mjestom i prolaskom u finale.

Nije bilo posebne drame, Martin se odmah pozicionirao iza sjajnog Norvežanina Kjetila Borcha, pratio ga je na drugom mjestu od početka i to se pokazalo kao dobar izbor.

Njih dvojica su se odvojili, stvorili su razliku i već uoči završnih 500 metara bilo je izvjesno da će Martin završiti na jednoj od prve tri pozicije što donosi plasman u finale. Tako je i bilo, na kraju je bio treći, ponovno je u završnici odveslao laganije svjestan kako nema potrebe hvatati Borcha jer je i drugo mjesto jako dobro.

U završnih 500 metara približio mu se iskusni Litavac Mindaugas Grigonis koji je ipak završio na trećem mjestu te uz Martina i Borcha prolazi dalje.

6:45 je sjajan rezultat, ali prva tri iz druge polufinalne skupine bila su brža od Martina i jasno je kako ga čeka pakleno težak posao u finalu. Iz druge skupine u finale su prošli Grk Stefanos Ntouskas, Danac Sverri Nielsen i Rus Aleksander Vjazovkin. Iznenađujuće je otpao visoki i snažni Nijemac Oliver Zeidler koji je završio na četvrtom mjestu.

Finalna utrka na rasporedu je sutra u 2:45 sati po hrvatskom vremenu.

Polufinale samaca, skupina A:
1. Kjetil Borch (Norveška) 6:42.92
2. Damir Martin (Hrvatska) +2.35
3. Mindaugas Griskonis (Litva) +2.98
4. Gennaro Alberto di Mauro (Italija) +7.27
5. Luca Verthein Ferreira (Brazil) +19.95
6. Trevor Jones (Kanada) +23.26

Polufinale samaca, skupina B:
1. Stefanos Ntouskas (Grčka) 6:41.61
2. Sverri Nielsen (Danska) +2.39
3. Aleksander Vjazovkin (ROC) +2.05
4. Oliver Zeidler (Njemačka) +3.55
5. Bendeguz Petervari-Molnar (Mađarska) +17.47
6. Ryuta Arakawa (Japan) +17.65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!