Konferencijska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 29.07.2021, 20:00 h, Stadion Rujevica, Rijeka
Suci: Veaceslav Banari, Andrei Bodean, Denis Borisov, Andrei Breguta (Moldavija)
Rijeka
Rijeka
Josip Drmić 27'
1:0(1:0) Gzira United
Gzira United

Rijeka nije dopustila iznenađenje, Gzira svladana i drugi put

Jan Šneler • četvrtak, 29.07.2021.
Rijeka nije dopustila iznenađenje, Gzira svladana i drugi put
Foto: Pixsell

Iznenađenja na Rujevici nije bilo, Rijeka je još jednom bila bolja od Gzire u drugom pretkolu Konferencijske lige. Nakon 2:0 na Malti, slavila je i 1:0 na Rujevici...

Gzira United
Rijeka
Gzira United
27
(do 86')
33
(do 62')
18
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Goran Tomić
16
Justin Haber
93
Thiaguinho
3
Gabriel Bohrer Mentz
4
Steve Borg
(do 76')
20
Portelli Nevin
(do 61')
7
Stephen Pisani
98
Jackson Mendoza
8
Zachary Scerri
(do 76')
23
Ricardo Correa Duarte
(do 46')
91
Maxuell Samurai
19
Martin Davis
(do 76')
Pričuvni igrači
94
Jefferson
46'
14
Dexter Xuereb
61'
17
Clive Gauci
76'
11
Judivan
76'
5
Luke Tabone
76'
Trener
Darren Abdilla

Nakon pobjede na Malti protiv Gzire (0:2), nogometaši Rijeke slavili su i u uzvratu na Rujevici. Premda Rijeka nije bila naročito precizna i uvjerljiva, pobjeda od 1:0 bila je dovoljna za miran rasplet i očekivan prolaz u sljedeću fazu kvalifikacija.

Početak susreta bio je dosta miran, Rijeka je kontrolirala tijek igre, a gosti nisu uspijevali napraviti neku konkretniju akciju. U 18. minuti vratar Gzire sjajnom paradom obranio je iz velike blizine pokušaj Prince Obeng Ampema.

Osjetili su Riječani da su se Maltežani unervozili i nastavili s pritiskom, a konačno je procurilo u 27. minuti. Ivan Tomečak je ubacio u šesnaesterac, Justin Haber nepotrebno istrčao s gol linije i ostavio Josipa Drmića da neometan pospremi loptu u mrežu.

Niti nakon primljenog pogotka Riječani nisu stali s pritiskom, opasno su visili gosti, ali nekako su uspjeli sačuvati praznu mrežu. Posebno izražajna bila je prilika iz 39. minute kada je Andrija Vukčević s par metara pucao malo pored gola.

U nastavku susreta ritam je malo pao, pogotovo jer je Rijeka pokazala da u prvom dijelu Gzira ne može ozbiljnije parirati. Bilo je nekoliko ozbiljnijih prilika, ali ništa što je vrijedno izdvajanja i susret je polako ušao u mirne vode te se iščekivao kraj.

U 71. minuti sjajno je tukao Domagoj Pavičić, ali njegov pokušaj odsjeo je na stativi. Bila je to ujedno i posljednja ozbiljnija šansa, a do kraja se mreže više nisu tresle.

Riječani su tako stopostotnim učinkom odradili svoj zadatak. Nije da se to nije očekivalo, ali vesele dvije pobjede koje će donijeti poboljšanje nacionalnog koeficijenta. U sljedećoj fazi natjecanja, Riječane očekuje škotski Hibernian.

Prvi susret na rasporedu je 5. kolovoza, dok će se na Rujevici igrati tjedan dana kasnije. Prije toga, 2. kolovoza Riječani će saznati mogućeg protivnika u play-off rundi, posljednjoj prije grupne faze natjecanja.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Konferencijska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Gzira United0:2Rijeka
Hajduk2:0Tobol
Pogon0:0Osijek
Tobol4:1 *Hajduk
Rijeka1:0Gzira United
Osijek1:0Pogon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!