Ostali sportovi

Damir Martin čudesnim finišom osvojio brončano odličje!

Branimir Korać • petak, 30.07.2021.
Damir Martin čudesnim finišom osvojio brončano odličje!

Damir Martin donio je Hrvatskoj još jednu medalju! U utrci samaca završio je na trećem mjestu preskočivši u samom finišu Danca Sverrija Nielsena...

Nakon srebra u četvercu u Londonu i samca u Riju, Damir Martin osvojio je broncu u samcu u Tokiju!

Imao je jako težak posao i iznimno tešku utrku, dosta je zaostajao, ali je pokazao nevjerojatnu snagu u finišu, izvukao svoje najbolje zaveslaje u zadnjih 500 metara i u zadnjim metrima prestigao je Danca Sverrija Nielsena!

To je ono što je Damir Martin - borac, on koji nikada ne odustaje, bez obzira koliko teško bilo i gdje se nalazio. Borio se unatoč silnim problemima s kojima se suočavao, ozljedama koje su ga usporavale, ali sreća je i njega pogledala, imao je sreće s odgodom Igara jer da su one održane prošle godine, Damir bi teško bio ovako spreman s obzirom na to da je tek hvatao formu nakon dugačke stanke.

Ovdje su u finalu odmah iskočili Kjetil Borch i Sverri Nielsen, Martin je bio odmah iza njih, a onda je krenuo Grk Stefanos Ntouskas.

Na 500 metara do cilja Martin je zastajao dvije sekunde za trećim mjestom, svi su podigli ritam, ali završnih 150 metara je presudilo, tu je Martin izvukao čudesnu snagu i u zadnjim metrima prestigao Danca.

Ovo je bila ultrabrza utrka, najbrža u povijesti Olimpijskih igara, a Damir je veslao samo sekundu sporije vrijeme od svog iz Rija gdje su ga milimetri dijelili do zlata. Grk je odnio pobjedu, Borch je završio kao drugi, a Damir fantastičan treći.

Kolosalan uspjeh za Damira Marina koji je potvrdio svoje riječi uoči finala - spreman sam kao zmaj!

Samac, bronca:
1. Stefanos Ntouskas (Grčka) 6:40.45
2. Kjetil Borch (Norveška) +1.21
3. Damir Martin (Hrvatska) +2.13
4. Sverri Nielsen (Danska) +2.28
5. Aleksander Vjazovkin (ROC) +8.64
6. Mindaugas Griskonis (Litva) +17.15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!