Ostali sportovi

Francuzi ostali stopostotni, Iran se oprašta bez pobjede

Branimir Korać • subota, 31.07.2021.
Francuzi ostali stopostotni, Iran se oprašta bez pobjede

Francuska košarkaška reprezentacija završila je s nastupom u skupini A na prvom mjestu sa stopostotnim učinkom dok je Iran završio na zadnjem mjestu bez ijedne pobjede...

Zadnje kolo u skupini A donijelo je dvoboj između Francuske i Irana koji nije odlučivao o poretku i prije susreta bilo je jasno kako će Francuska završiti nastup na prvom mjestu, a Iran na posljednjem.

Francuzi ipak nisu imali milosti te nisu dopustili Irancima barem tu oproštajnu pobjedu. Slavili su bez velikih problema sa 79:62 te su ostali stopostotni.

Niti u jednom trenutku tijekom susreta Iran nije bio u vodstvu. Već u drugoj dionici zaostajao je i 22 poena, visoka prednost održavana je i u drugom poluvremenu te je bilo pitanje samo konačna razlike.

Najbolji kod Francuza bili su Thomas Heurtel sa 16 poena i Timothe Luwawu-Cabarrot s 12 poena i pet skokova, a upravo on je jedini Francuz koji je igrao više od 20 minuta.

Kod Irana veteran Hamed Haddadi ubacio je 18 poena uz 12 skokova i pet asistencija, a po 11 poena dodali su Arsalan Kazemi (osam skokova) i Behnam Yakhchalidehkordi.

Skupina A, treće kolo:
Iran - Francuska 62:79

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!