Ostali sportovi

Novak Đoković bez odličja u Tokiju, Carreno Busta uzeo broncu

Branimir Korać • subota, 31.07.2021.
Novak Đoković bez odličja u Tokiju, Carreno Busta uzeo broncu

Novak Đoković nije uzeo već sigurnu medalju za Srbiju u singlu. Nakon poraza u polufinalu od Alexandera Zvereva, poražen je i u meču za treće mjesto od Pabla Carrena Buste...

Novak Đoković nije znao za poraz još od turnira u Rimu gdje je izgubio od Rafaela Nadala. Nakon toga osvojio je turnir u Beogradu pa Roland-Garros i Wimbledon te stigao u Tokio kao apsolutni favorit za prvo mjesto.

Međutim nije išlo, nije uzeo čak niti medalju, a izgubio ju je na najgori način za njega, s dva vezana poraza.

Alexander Zverev zaustavio ga je u polufinalu, a onda i Pablo Carreno Busta u susretu za treće mjesto. U oba meča Novak nije bio pravi, a protivnici su imali dovoljno mirnoće da izvuku pobjedu.

Osjetila se nervoza kod Đokovića još u polufinalu, a bio je frustriran i u današnjem dvoboju. Dva sata i 50 minuta trajala je bitka, ali ona je otišla na stranu Španjolca.

U prvom setu bio je dovoljan jedan break i to kod 2:2, Carreno Busta došao je do prednosti i zadržao ju je do kraja seta.

U drugom setu obojica su čvrsto držali svoj servis i nije bilo nijedne break prilike. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Carreno Busta kod 6:5 imao prvu meč loptu, ali Đoković se izvukao i s 8:6 izborio treći set.

Međutim tamo nije išlo kako je zamislio. Odmah se našao u minusu 3:0 i nije uspio doći niti do jedne break lopte do kraja meča. Carreno Busta pokazao je nervozu na servisu za meč gdje je realizirao tek petu meč loptu za veliku broncu ostvarenu protiv najboljeg igrača svijeta.

Đoković je trebao kasnije igrati s Ninom Stojanović za broncu u mješovitim parovima, ali nakon poraza od Carrena Buste, prvi igrač svijeta otkazao je nastup u miksu.

Olimpijske igre, za treće mjesto:
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 6) - Novak Đoković (Srbija, 1) 6:4, 6:7(6), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!