Tenis

Ana Konjuh bez problema do finala kvalifikacija u San Joseu

Branimir Korać • nedjelja, 01.08.2021.
Ana Konjuh bez problema do finala kvalifikacija u San Joseu

Ana Konjuh dobro je krenula u kvalifikacijama WTA turnira u San Joseu. U prvom kolu igrala je protiv Japanke Eri Hozumi i svladala ju je u dva seta...

Ana Konjuh nije dopustila iznenađenje na startu turnira u San Joseu. Prva protivnica bila je Japanka Eri Hozumi koju je Konjuh ostavila bez glavnog turnira.

Ana je u prvom kolu kvalifikacija slavila uz samo pet izgubljenih gemova i za svega 70 minuta. Hozumi je 338. igračica svijeta, a Konjuh je s autoritetom odradila ovaj dvoboj.

U prvom setu sve je išlo glatko za Anu koja je napravila breaku petom gemu, a ukupno u tri gema imala je break lopte dok s druge strane Hozumi nije nijednom zaprijetila na Aninom servisu.

U drugom setu Hozumi je odmah došla do svoje prve break lopte, nije je iskoristila i već u sljedećem gemu Konjuh stiže do 0:40 i breaka. Do kraja seta Ana nije dopustila nijednu novu break priliku, a sada je napravila još jedan break u završnici za konačnih 6:3, 6:2.

U finalu kvalifikacija igrat će protiv 357. igračice svijeta, 16-ogodišnje Amerikanke Robin Montgomery koja je slavila sa 6:4, 6:0 protiv Arine Rodionove.

WTA San Jose, prvo kolo kvalifikacija:
Ana Konjuh (Hrvatska, 4) - Eri Hozumi (Japan) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!