Ostali sportovi

Hrvatski vaterpolisti poraženi od Španjolske, u četvrtfinale s drugog mjesta

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.08.2021.
Hrvatski vaterpolisti poraženi od Španjolske, u četvrtfinale s drugog mjesta

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je drugi poraz na Olimpijskim igrama u Tokiju. Uspješnija je bila Španjolska koja je slavila s 8:4...

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli završiti nastup u skupini s pobjedom pa tako i prvim mjestom u grupi i lakšim protivnikom u četvrtfinalu. Španjolska je slavila s 8:4 i kao prvoplasirana igrat će u četvrtfinalu protiv SAD-a dok Hrvatska kao drugoplasirana u skupini ide na Mađarsku.

I sam konačan rezultat susreta protiv Španjolske pokazuje gdje je bio glavni problem. Hrvatska je postigla tek četiri pogotka, napad nije bio dobar i tu je upisan poraz. Obrana je još bila solidna, no realizacija daleko od idealne.

Selekcija šuta bila je problematična, iz nekih čistih pozicija hrvatski reprezentativci nisu šutirali pa su se dovodili u poziciju da moraju pucati iz puno težih situacija.

Od početka su Španjolci izgledali bolje, vidjelo se da su uigrani do krajnjih granica što i ne čudi s obzirom na projekt koncentriranja igrača u jednom klubu, u ovom slučaju u Barceloneti.

Hrvatska je zaprijetila Mađarskoj povratkom u utakmicu u trećoj četvrtini kada je Luka Bukić smanjio na 4:3, no Mađari su odgovorili serijom 3:0 do kraja četvrtine te su rutinski priveli utakmicu kraju.

Pogotke za Hrvatsku postigli su Bukić dva te po jedan Macan i Fatović. Kod Španjolske dva gola postigao je Alvaro Granados.

Olimpijske igre, peto kolo:
Španjolska - Hrvatska 8:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!