Ostali sportovi

Francuska jača od Italije, Australija visoko svladala Argentinu na Scolinom oproštaju

Branimir Korać • utorak, 03.08.2021.
Francuska jača od Italije, Australija visoko svladala Argentinu na Scolinom oproštaju

Poznati su svi polufinalisti olimpijskog košarkaškog turnira. U borbi za odličja bit će u jednom susretu Francuska i Slovenija te u drugom SAD i Australija...

Francuska je prošla u polufinale Olimpijskih igara. U četvrtfinalu je bila bolja od Italije sa 84:75 i tako zaslužila mjesto među četiri najbolja.

Francuzi su imali apsolutnu dominaciju u skoku, ali su puno griješili, imali su čak 20 izgubljenih lopti i to ih je moglo skupo stajati, no srećom po njih vrlo loše su Talijani šutirali iz igre, bili su tek na 32 posto ubačaja.

Francuska je u trećoj dionici stvorila razliku i vodila s plus 14, ali Italija se vratila u igru u zadnjoj četvrtini, bila je na 73:73 i tu stala. Do kraja susreta Francuska je napravila 11:2 i odnijela pobjedu.

Kod pobjednika Rudy Gobert ubacio je 22 poena uz devet skokova, Evan Fournier dodao je 21 poen, a Nicolas Batum 15 poena uz 14 skokova. Kod Italije Simone Fontecchio ubacio je 23 poena, a Danilo Gallinari 21 poen uz deset skokova.

Australija je pregazila Argentinu s 97:59 i tako velikog Luisa Scolu ispratila u mirovinu. Australci su ogromnu pobjedu osigurali u zadnjoj dionici koju su dobili s čak 37:11.

Predvodili su ih Patty Mills s 18 poena, s po 12 Matisse Thybulle (pet skokova) i Jock Landale (sedam skokova, pet asistencija) te Nic Kay s deset poena i deset skokova. Kod Argentine Nicolas Laprovittola ubacio je 16 poena dok je Gabriel Deck dodao 12 poena i deset skokova.

Olimpijske igre, četvrtfinale:
Italija - Francuska 75:84
Australija - Argentina 97:59

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!