Nogomet

Šerif opasniji nego što su se u Zvezdi nadali, Malmö do prednosti protiv Rangersa

Branimir Korać • utorak, 03.08.2021.
Šerif opasniji nego što su se u Zvezdi nadali, Malmö do prednosti protiv Rangersa

Otkako je održan ždrijeb play-offa Lige prvaka, priča se samo o dvoboju Zvezde i Dinama, no da prvo i jedni i drugi moraju odraditi ne baš lagan posao u trećem pretkolu vidjelo se već u utorak. Crvena zvezda nije uspjela izboriti kvalitetnu prednost na svom travnjaku protiv Moldavaca...

Zoran Zekić je upozorio da Zvezda neće imati lagan posao sa Šerifom i da Moldavce ne treba podcijeniti, a na Marakani se vidjelo i zašto. Šerif je odigrao vrlo kvalitetnu utakmicu i remizirao je 1:1.

Poveo je u 33. minuti iz slobodnog udarca golom Franka Castanede, a Zvezda je prvi put pritisnula tek u završnici prvog poluvremena i to uglavnom zahvaljujući nespretnim reakcijama obrane gostiju.

Tu je stigao i pogodak za poravnanje i to nakon ubačaja i odlaska gostujućeg vratara u prazno, lopta se odbija od braniča Šerifa do Loisa Dionyja koji lakoćom zabija za 1:1. U 532. minuti Zvezda je ostala bez isključenog Guelora Kange, a promjena do kraja susreta nije bilo.

Cluj je kod kuće remizirao 1:1 s Young Boysima u susretu u kojem je vodio od četvrte do 93. minute. Cluj je poveo golom Manee, ali nakon toga uglavnom bio u podređenom položaju. U 93. minuti Vincent Sierro zabio je za 1:1. Gabriel Debeljuh igrao je od 62. minute.

Ludogorec s Kristijanom Kahlinom na golu remizirao je također 1:1 u gostima kod Olympiakosa. Ludogorec je poveo u 50. minuti golom Despodova, a tek u 87. minuti Grci su poravnali preko Camare. Kahlina je odradio cijelu utakmicu.

Utakmicu s malo prilika, ali tri gola odigrali su Malmö i Rangersi. Šveđani na uzvrat nose prednost 2:1, ona je mogla biti i uvjerljivija, ali su pokleknuli u 95. minuti kada je Steven Davis pogodio za 2:1.

Malmö je oba svoja gola postigao u prvih pet minuta drugog dijela kada su strijelci bili Soren Rieks i Veljko Birmančević. Antonio Mirko Čolak igrao je do 88. minute, a Borna Barišić na drugoj strani cijelu utakmicu.

PSV je sav posao protiv Midtjyllanda odradio u prvih pola sata. U to vrijeme već je bilo 3:0, strijelci su bili Madueke, Götze i Gakpo te do kraja nije bilo promjena. Teško će Danci u uzvratu do čuda, PSV vrlo rano izgleda dosta dobro.

Genk ima loš ulazak u sezonu koji neodoljivo podsjeća na start Genta prošle sezone. Poražen je u Superkupu, a u prvenstvo je ušao remijem i porazom kod kuće dok je u Ligi prvaka krenuo porazom na svom stadionu 2:1 od Šahtara. Onuachu ga je doveo u vodstvo, ali Tete i Alan Patrick napravili su preokret.

Niko Kovač s Monacom je slavio u Pragu protiv Sparte 2:0 golovima Tchouamenija i Vollanda.

Liga prvaka, treće pretkolo:
Crvena zvezda - Šerif 1:1
CFR Cluj - Young Boys 1:1
Olympiakos - Ludogorec 1:1
Malmö - Rangers 2:1
PSV - Midtjylland 3:0
Genk - Šahtar 1:2
Sparta Prag - Monaco 0:2

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

Crvena zvezda1:1Šerif Tiraspol
CFR Cluj1:1Young Boys
Olympiakos1:1Ludogorec Razgrad
Malmö2:1FC Rangers
PSV Eindhoven3:0Midtjylland
Genk1:2Šahtar
Sparta Prag0:2Monaco
Spartak Moskva0:2Benfica
Dinamo1:1Legia Varšava
Ferencvaros2:0Slavia Prag
Šerif Tiraspol1:0Crvena zvezda
Slavia Prag1:0Ferencvaros
Šahtar2:1Genk
Ludogorec Razgrad4:1 **Olympiakos
Midtjylland0:1PSV Eindhoven
Monaco3:1Sparta Prag
Young Boys3:1CFR Cluj
Benfica2:0Spartak Moskva
Legia Varšava0:1Dinamo
FC Rangers1:2Malmö

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!