Liga prvaka, kvalifikacije, 3. pretkolo, 04.08.2021, 20:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrián Devís, Roberto del Palomar (Španjolska)
Dinamo
Dinamo
Bruno Petković 59'
1:1(0:0) Legia Varšava
Ernest Muci 80'
Legia Varšava

Legia izvukla remi u Maksimiru, Dinamo kažnjen za promašaje

Jan Šneler • srijeda, 04.08.2021.
Legia izvukla remi u Maksimiru, Dinamo kažnjen za promašaje
Foto: Pixsell

Dinamo nije uspio upisati pobjedu uoči uzvrata u Varšavi. Iako je bio puno bolji od Legije, morao se zadovoljiti samo remijem. Modri su puno promašivali i za to su kažnjeni...

Legia Varšava
Dinamo
Legia Varšava
27
(do 82')
10
(do 65')
99
(do 82')
Pričuvni igrači
Trener
Damir Krznar
1
Artur Boruc
55
Artur Jedrzejczyk
4
Mateusz Wieteska
17
Maik Nawrocki
2
Josip Juranović
99
Bartosz Slisz
8
Andre Martins
82
Luquinhas
25
Filip Mladenović
11
Mahir Emreli
(do 75')
21
Rafael Lopes
(do 75')
Pričuvni igrači
9
Tomaš Pekhart
75'
20
Ernest Muci
75'
 
Trener
Czeslaw Michniewich

Vrlo dobro Dinamo je otvorio susret protiv Legije. Za razliku od nešto mirnijih otvaranja u ranijim susretima ove sezone, Modri su pritisnuli goste i agresivnom igrom na samom početku pokušali doći do ranog pogotka.

Do njega nisu uspjeli doći premda su često dolazili u opasnu zonu poljskog sastava. S druge strane, Legia je bila u podređenom položaju, ali iz polukontre je opasno zaprijetila. Prvo je pogriješio Kevin Theophile-Catherine, a kasnije i njegov kolega na stoperskim pozicijama Rasmus Lauritsen, no Dinamo se uspio obraniti.

U 21. minuti Dinamo je došao do vodstva, zabio je nakon udarca Brune Petkovića i obrane Artura Boruca, Luka Ivanušec, ali veznjak Dinama bio je u nedozvoljenoj poziciji te je pogodak opravdano poništen. Nakon nešto dinamičnijeg uvoda, susret je ušao u mirnije vode, no Dinamo je i dalje djelovao kao bolja momčad i kontrolirao tijek igre.

U nastavku susreta ponovno jaki pritisak Dinama u početnoj fazi poluvremena. Sjajnu šansu Modri su imali u 55. minuti. S dvadesetak metara, Lovro Majer sjajno je tukao iz voleja, no Boruc bez obzira na peto desetljeće u kojem se nalazi, sjajno brani.

Ipak, legendarni poljski vratar nije mogao spasiti Legiju u 59. minuti. Ivanušec je ubacio, a Petković sjajno glavom poentirao i pogodio neobranjivo za vodstvo Dinama. Očigledno zadovoljan trenutnim rezultatom, Damir Krznar iznenađujuće je iz igre Majera, a umjesto njega u igru je ušao Lirim Kastrati.

Nakon vodećeg pogotka i izlaska Majera, igra Dinama malo se usporila i dugo nismo vidjeli neku bolju priliku. U 76. minuti, nakon jednog nedosuđenog prekršaja, Dinamova klupa oštro je protestirala, a Antonio Mateu Lahoz to zaključio crvenim kartonom za Krznarovog pomoćnika Alena Peternaca.

Svega par minuta kasnije Dinamo je imao stopostotnu priliku. Kastrati je sjajno istrčao, odolio prekršaju i ubacio u peterac, gdje Petković sjajno propušta loptu do Kristijana Jakića. Nažalost, premda je imao prostora za udarac, Jakić se odlučio za komplicirano rješenje i od svega nije bilo ništa.

Kazna je stigla minutu kasnije. Loše su reagirali Dinamovi igrači, nitko nije očistio loptu niti ušao u blok Ernestu Muciju koji s dvadesetak metara silovito tuče u sam kut pored nemoćnog Dominika Livakovića.

Premda ove sezone dosta kritiziran, Petković je večerašnji susret odradio sjajno. U 87. minuti lijepo je tukao s ruba šesnaesterca, ali lopta je otišla malo pored gola. Nešto kasnije, u prvoj minuti sudačke nadoknade, Petković je izborio kazneni udarac, odnosno trebao ga je izboriti.

Očigledno i nedvosmisleno, poljski branič startao je na nogu Petkovića, loptu nije niti dirao tako da se ona nije niti pomakla s mjesta, ali Lahoz koji je stajao desetak metara iza, samo je odmahnuo rukom. Očigledna pogreška suca koju bi VAR gotovo sigurno momentalno ispravio, ali nažalost UEFA nije odlučila da je videotehnologija obvezna u ovoj fazi natjecanja.

Dinamo je zaslužio puno više premda nije odigrao svih 90 minuta na razini na kojoj može. Legia je odigrala prilično neuvjerljivo, osim nekih polušansi na samom početku i postignutog pogotka, pravu priliku nisu stvorili. Ipak, u Varšavu se vraćaju s 1:1 koji ipak znače da imaju veliku šansu pred svojom bučnom publikom izboriti plasman u play-off. Taj susret na rasporedu je 10. kolovoza u 21 sat.

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Liga prvaka, kvalifikacije

3. pretkolo

Crvena zvezda1:1Šerif Tiraspol
CFR Cluj1:1Young Boys
Olympiakos1:1Ludogorec Razgrad
Malmö2:1FC Rangers
PSV Eindhoven3:0Midtjylland
Genk1:2Šahtar
Sparta Prag0:2Monaco
Spartak Moskva0:2Benfica
Dinamo1:1Legia Varšava
Ferencvaros2:0Slavia Prag
Šerif Tiraspol1:0Crvena zvezda
Slavia Prag1:0Ferencvaros
Šahtar2:1Genk
Ludogorec Razgrad4:1 **Olympiakos
Midtjylland0:1PSV Eindhoven
Monaco3:1Sparta Prag
Young Boys3:1CFR Cluj
Benfica2:0Spartak Moskva
Legia Varšava0:1Dinamo
FC Rangers1:2Malmö

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!