Tenis

Martić ispala u San Joseu, Konjuh na Zhang

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 05.08.2021.
Martić ispala u San Joseu, Konjuh na Zhang

Osim pobjede Ane Konjuh u drugom kolu San Josea, odigrana su još tri meča sa srijede na četvrtak gdje je Konjuh saznala sljedeću suparnicu, dok je Petra Martić završila svoj put...

Hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u susretu drugog kola WTA turnira u San Joseu od Poljakinje Magde Linette sa 5:7, 6:7 (5). Bila je to treća pobjeda 45. tenisačice svijeta protiv Martić u trećem međusobnom susretu. Prije dvije godine je bila bolja u Indian Wellsu, a 2018. u Southesi.

Martić je bolje ušla u meč i napravila je break za vodstvo 2:1, no Poljakinja je odmah uzvratila izjednačivši na 2:2. Set je odlučio 12. gem u kojem je Linette još jednom oduzela servis suparnici za 7:5.

U drugom setu poljska tenisačica je povela sa 4:2, no Petra je nadoknadila zaostatak, došla na kraju do tie-breaka u kojem je vodila sa 5:3 da bi zatim izgubila četiri poena za oproštaj od turnira. Martić je tijekom meča zabila pet asova uz 65 posto pogođenog prvog servisa, a iskoristila je dvije od četiri break-lopte u susretu, Linette tri od šest.

Linette će u četvrtfinalu igrati protiv četvrte nositeljice, Ruskinje Darije Kasatkine. Ona je u tri seta nadvisila Caroline Garciju. Francuskinja je uzela prvi set sa 6:3, ali slijedi preokret Kasatkine sa 7:5 i 6:3.

Ana Konjuh je saznala svoju suparnicu u četvrtfinalu. To iznenađujuće neće biti Madison Keys koja je u dva seta poražena od Shuai Zhang. Kineskinja je u dva teška seta izborila četvrtfinale sa 7:5 i 7:6.

WTA San Jose, drugo kolo:
Magda Linette (Poljska) - Petra Martić (Hrvatska, 6) 7:5, 7:6
Daria Kasatkina (Rusija, 4) - Caroline Garcia (Francuska) 3:6, 7:5, 6:3
Shuai Zhang (Kina) - Madison Keys (SAD, 3) 7:5, 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!