Ostali sportovi

Hrvatski vaterpolisti oprostili se od Igara pobjedom protiv SAD-a

Branimir Korać • nedjelja, 08.08.2021.
Hrvatski vaterpolisti oprostili se od Igara pobjedom protiv SAD-a

Iako još uvijek vrlo razočarani, hrvatski vaterpolisti smogli su snage za upisati dvije pobjede bez posebnog značaja te olimpijski vaterpolski turnir završiti na petom mjestu...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija s Olimpijskih igara u Tokiju vraća se s petim mjestom. Nakon razočaravajućeg poraza od Mađarske u četvrtfinalu, umjesto u borbu za odličja, otišla je u borbu za plasman od petog do osmog mjesta i tu je s dvije pobjede završila peta.

U završnom susretu igrala je protiv SAD-a koji je svladan s 14:11 u dvoboju koji je bio daleko od onog žestokog ritma, i jedni i drugi odrađivali su posao i čekali kraj turnira.

Hrvatska je ključnu prednost stekla u trećoj dionici kada je serijom 3:0 otišla na 10:6 te do kraja susreta rutinski odrađivala posao.

Zadnji gol na susretu postigao je Xavi Garcia koji se tako barem pogotkom na kraju susreta oprostio, naime Xavi je odigrao zadnju utakmicu u karijeri i ide u mirovinu.

U hrvatskom sastavu Luka Bukić zabio je tri gola, a Ivan Marcelić skupio je 11 obrana. Kod SAD-a istaknuo se vratar Drew Holland s čak 16 obrana.

Za peto mjesto:
Hrvatska - SAD 14:11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!