Vodeni sportovi

Vaterpolisti završili pobjedom: 'Nismo zadovoljni, ali smo sportski i dostojanstveno završili'

Sportnet • nedjelja, 08.08.2021.
Vaterpolisti završili pobjedom: 'Nismo zadovoljni, ali smo sportski i dostojanstveno završili'

Akteri hrvatske vaterpolo reprezentacije dali su svoj komentar i izjave nakon posljednjeg susreta na OI u kojem su Barakude osvojile peto mjesto protiv SAD-a...

Današnjom pobjedom protiv Amerikanaca 14:11 (2:3, 4:2, 4:2, 4:4) Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila je svoj nastup na Olimpijskim igrama ostvarivši peto mjesto.

"Naravno da nismo zadovoljni. Da ste mi prije početka turnira rekli da ćemo osvojiti drugo mjesto u grupi, mislim da bi to svi potpisali. No ždrijeb je bio takav da nas je dočekala Mađarska koja se pokazala zasluženo boljom od nas, u utakmici u kojoj smo dali sve od sebe. Ovih posljednjih nekoliko dana bila su uistinu teška i bolna, kako za igrače tako i za cijeli stručni stožer. No još jednom smo izvukli posljednji atom snage, da dostojanstveno završimo ovaj turnir, kao pravi sportaši. Ne mogu niti sebi niti igračima zamjeriti energiju, želju, volju, trud s kojom smo došli ovdje. Svi smo živjeli za ovo. A da smo griješili, griješili smo svi. Zato smo danas peti, a ne u borbi za medalju. No ja sam ponosan na ovu momčad i velika im hvala. Opraštamo se od jedne sjajne generacije. Generacija je to koja je zadužila hrvatski sport i vaterpolo. Želim im reći veliko hvala za sve što su dali vaterpolu i cjelokupnom hrvatskom sportu", rekao je izbornik Ivica Tucak.

Na posljednjoj utakmici turnira tri gola upisao je Luka Bukić, dva su zabili Lončar, Joković i Garcia, a po jedan Miloš, Obradović i Macan. Zadnji dol iz igre u utakmici zabio je Javier Garcia, reprezentativac koji se s ovim turnirom i oprostio od reprezentacije.

"Bilo bi mi draže da smo uzeli medalju, a ja ne to što sam upisao gol. No uvijek ću zapamtiti da je moj posljednji šut bio gol. Nije ovo laka situacija za mene", kroz smijeh je rekao Xavi Garcia, reprezentativac.

Na večerašnjoj svečanosti zatvaranja Igara zastavu će nositi upravo kapetan Hrvatske vaterpolske reprezentacije Andro Bušlje.

"Nakon ove pobjede na kraju turnira možemo se malom dozom sreće vratiti u Hrvatsku. No nismo ispunili ono što se očekivalo od nas, a što smo i sami priželjkivali. No nastavit ćemo raditi te na idućim Olimpijskim igrama probati napraviti bolji rezultat. Sada se nekoliko igrača vjerojatno oprašta s reprezentacijom, treba im se zahvaliti. Cijeli hrvatski sport podigli su na višu razinu i napravili velike rezultate. Zbog njih ćemo ovo proslaviti" zaključio je Loren Fatović.

AUTOR: HVS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10808.08.2021. u 11:46
    Dragi izbornice, hvala vam od srca na ovim rijecima...ganut sam...i sad ajdte lijepo ca. Do videnja. ha bilo je tesko, svi smo grijesili........te Madare ste dobili par puta na pripremama, niste mogli naci boljeg protivnika jer i oni su u smjeni generacija....
    narada108