Tenis

Marin Čilić nije zaustavio sjajnu seriju Caspera Ruuda

Branimir Korać • srijeda, 11.08.2021.
Marin Čilić nije zaustavio sjajnu seriju Caspera Ruuda

Marin Čilić nije prošao u osminu finala turnira u Torontu. U drugom kolu za protivnika je imao Norvežanina koji je u fantastičnoj formi, Caspera Ruuda, a on ga je svladao u tri seta...

Casper Ruud nastavio je fantastičan niz i na turniru u Torontu. Nakon razočaravajućeg nastupa u Wimbledonu, Ruud je osvojio turnir u Bastadu pa turnir u Gstaadu i zatim turnir u Kitzbühelu.

Velika pobjednička serija nastavljena je u Torontu gdje je Ruud krenuo protiv Marina Čilića i svladao ga je u tri seta. Bio je dovoljan jedan skromniji gem u trećem setu da Marin ode u poraz.

Ruud je bolje otvorio meč i breakom u četvrtom gemu došao je do prvog seta sa 6:3. U drugom setu Marin je uzvratio, tu je njemu bio dovoljan jedan break za osvajanje seta.

Uz dosta problema s kišom i prekidima u prvom dijelu meča, ovaj dvoboj dosta se razvukao, a u trećem setu bolje je koncentraciju zadržao Ruud.

Norvežanin je do breaka stigao kod 4:3 kada je došao do 30:40 i oduzeo Marinu servis. Nakon toga Čilić je spasio dvije meč lopte, treću nije i upisao je poraz.

Masters 1000 Toronto, drugo kolo:
Casper Ruud (Norveška, 6) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:3, 3:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!