Nogomet

Chelsea osvojio Superkup, Tuchel pogodio s Kepom, Albiol tragičar

Branimir Korać • srijeda, 11.08.2021.
Chelsea osvojio Superkup, Tuchel pogodio s Kepom, Albiol tragičar

U vrlo dobroj utakmici u Belfastu Chelsea je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca osvojio Superkup. Villarreal je ostao kratak, a Kepa Arrizabalaga obranio je jedanaesterac Raulu Albiolu na samom kraju i pogurao Chelsea do trofeja...

Chelsea je drugi put u svojoj povijesti osvojio Superkup. Prvi je osvojio 1998. godine kada se prvi put igralo u ovom formatu s jednom utakmicom na neutralnom terenu, tada je u finalu u Monte Carlu slavio s 1:0 protiv madridskog Reala golom Gustava Poyeta. U tom susretu na travnjaku u dresu Reala od 73. minute bio je i Robert Jarni.

Kasnije je Chelsea još tri puta bio u finalu, izgubio je od Atletica 4:1 ze dva puta na penale od Bayerna i Liverpoola. Ovaj put je na penale bio uspješan.

Chelsea je dobro otvorio ovaj susret i poveo je u 27. minuti golom Hakima Ziyecha. Odlično mu je asistirao Kai Havertz, Ziyech je ostao sam u jako dobroj poziciji i to nije propustio.

U završnici prvog dijela loše vijesti za Thomasa Tuchela, igru je morao napustiti upravo Ziyech zbog ozljede ruke.

U drugom dijelu Villarreal se vratio, u 73. minuti nakon loše reakcije Rudigera, Dia je odlično dao loptu za Gerarda Morena koji poravnava na 1:1.

U nastavku susreta i posebno produžecima, Chelsea je bio bolji protivnik, ali nije mogao do pogotka. Odluka je pala s 11 metara gdje su Londončani ipak bili bolji.

U zadnjim minutama drugog produžetka Tuchel je uvo na gol Kepu i to se pokazao kao dobitan potez. Kepa je obranio pokušaje Mandija i Albiola i Chelsea odnosi trofej.

Mateo Kovačić odigrao je jako dobro cijelu utakmicu.

Superkup:
Chelsea - Villarreal 6:5 penali (1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!