Nogomet

Zekić: 'Šanse za prolaz u Ligu prvaka su 65:35 na Dinamovu stranu'

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.08.2021.
Zekić: 'Šanse za prolaz u Ligu prvaka su 65:35 na Dinamovu stranu'
Foto: Pixsell

Zoran Zekić zna sve o Šerifu, a vjeruje kako je Dinamo favorit u ovim dvobojima te da su šanse za prolazak u Ligu prvaka na njegovoj strani.

Dinamo u utorak od 21 sat igra u Tiraspolu prvu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv Šerifa, kluba koji je s uspjehom dugo trenirao i Zoran Zekić. Zekić smatra kako je prednost na Dinamovoj strani.

"Šanse za prolaz u Ligu prvaka su 65:35 na Dinamovu stranu. Dinamo je kvalitetniji, a od Šerifa očekujem igru poput primjerice Slaven Belupa i sličnih momčadi koje iz kontranapada vrebaju na svoju priliku. Individualna kvaliteta i iskustvo definitivno su na strani Dinama", kaže Zekić za Sportske novosti.

Zekić smatra kako u Dinamu mogu biti zadovoljni nastupima u Europi, a ipak manje zadovoljni onim što pružaju u prvenstvu.

"Igre u prvenstvu još nisu prave, ali u Europi su bili zadovoljavajući. Čak je Dinamo igrao i puno bolje nego što to rezultati pokazuju. Protiv Legije je bio baš klasna momčad, odisao je iskustvom europskih utakmica, niti sekunde nisam bio u dvojbi hoće li proći."

Protiv Šerifa morat će posebno paziti na prekide gdje će Moldavci sigurno tražiti svoju priliku.

"Priliku će svakako tražiti u prekidima i kontranapadima. Naprijed su brzi i dobri, treba paziti na Traorea i Luvannora koji su opasni i jaki na lopti. Luvannor je dosta sličan Mierezu i za njega nema izgubljene lopte. On je taj koji tuče stopere, ne oni njega", upozorava Zekić.

Ukrajinac Vernidub danas vodi Šerif, riječ je o stručnjaku koji ima europskog iskustva.

"Sa Zorjom je imao uspjeha u Europi, a nakon toga vodio je Šahtjor Soligorsk iz Bjelorusije s kojim je ispao od moldavskog Sfintula na jedanaesterce i ostao bez posla."

Od igrača koji su bili u klubu kada je tu bio Zekić, ostali su samo Castaneda, Cristiano, Kolovos i Julien.

"Kolovos je jako bitan, on je Livaja za sirotinju. On je taj koji diktira tempo i kada Šerif ide u napad, sve kreće od njega, Castanede ili Luvannora. Kolovos je jak na lopti i određuje hoće li se krenuti u brzi napad ili ipak stati na loptu. Dinamo njega mora zatvoriti."

Zekić ističe kako je danas život u Tiraspolu otišao naprijed, puno se ulaže i radi, a dobro je poznato da Šerif ima jedan od najmodernijih nogometnih kampova u svijetu.

"U njemu su tri nogometna stadiona, jedan s kapacitetom 15 tisuća gledatelja, jedan za deset tisuća i jedan potpuno zatvoreni za šest tisuća. Imaju 18 terena s umjetnom i pravom travom za treninge, olimpijski bazen, hotelski smještaj za oko 400 ljudi..."

Što se tiče same kvalitete momčadi, vjeruje kako bi Šerif bio među prva tri-četiri u HNL-u.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros16.08.2021. u 10:28
    Ako je pravde proći će Šerif! Dinamo je prevara! Dinamo se samo želi dočepati para i rasprodati ekipu onda. Evo već je otišao Gavranović, sada prodavaju i Majera, a dovode igrače ala Spikić, Deni Jurić, Duje Čop i Čabraju kojega su u međuvremenu i vratili nazad. PREVARA! I onda se netko čudi zašto... [više na forumu]
    tapiros