Nogomet

Krznar: 'Ne odbacujemo ulogu favorita, želimo proći tu zadnju stepenicu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.08.2021.
Krznar: 'Ne odbacujemo ulogu favorita, želimo proći tu zadnju stepenicu'
Foto: Pixsell

Dinamo je otputovao za Moldaviju gdje ga očekuje dvoboj play-offa Lige prvaka protiv Šerifa. Modri će pokušati već u Moldaviji ostvariti kvalitetan rezultat...

U Dinamovom taboru Šerif su dobro proučili i o njemu sve znaju. Damir Krznar posebno upozorava na opasni tri u vrhu napada.

"Izuzetno neugodna momčad, osobito u vrhu napada. Imaju tri izuzetna individualca, driblera, brza igrača koji mogu napraviti nereda svakoj momčadi. Moramo se od toga obraniti i vjerujem da za to imamo snage. U defenzivi su isto dobri, zadnja linija ima im zavidnu brzinu tako da je sigurno izazovna utakmica ispred nas, ali vjerujemo da je kvaliteta na našoj strani. Ne odbacujemo ulogu favorita, želimo proći tu zadnju stepenicu i sve ćemo napraviti što je u našoj moći da to i uspijemo."

Krznar ima plan kako doži do dobrog rezultata u Tiraspolu, Dinamu će trebati dosta strpljenja.

"Bit ćemo strpljivi, igrati s puno posjeda. Kada sakrijete loptu protivniku kao što je Šerif, onda on polako ulazi u nervozu, bude nestrpljiv pa krene neorganizirani napad i to treba iskoristiti, taj međuprostor koji se u tom trenutku otvara. To je plan, ali trebat će puno pameti i strpljenja, ali i znanja da to izrealiziramo."

Dinamov trener razgovarao je i sa Zoranom Zekić koji je dugo radio u Šerifu.

"Primijetili smo da je dosta klizav i nestabilan teren, u razgovoru sa Zoranom Zekićem on me prvi upozorio na to, ali to su stvari koje će se kroz zadnji trening apsolvirati. Pokušat ćemo se prilagoditi i odabrati adekvatnu opremu i mislim da s te strane ne bi trebalo biti problema."

Što se tiče izostanaka, na duže vrijeme je izgubljen Rasmus Lauritsen dok Lirim Kastrati nije dobio vizu za ulazak u Moldaviju.

"Nema nam i dalje niti kapetana Ademija tako da imamo tri relativno velika izostanka, ali koga nema bez njega moramo i možemo. Vjerujemo da će ovih 23 igrača koje smo odabrali za ovaj put odgovoriti svakom zahtjevu i omogućiti nam miran i sretan povratak iz Moldavije."

Krznar upozorava da se utakmici ne smije prići s podcjenjivanjem i olakim pristupom.

"Sasvim sigurno da je opasnost. Priprema same utakmice bila je sljedeća: svjesni svoje kvalitete, ali i svjesni da moramo biti mudri, pametni i strpljivi te prije svega izuzetno ponizni otići na taj zadnji put u ovim kvalifikacijama."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!