Nogomet

Krasan gol Juranovića, Legia neporažena u Pragu

Branimir Korać • petak, 20.08.2021.
Krasan gol Juranovića, Legia neporažena u Pragu

Odigrani su prvi susreti play-offa Europske lige. Veliki korak prema prolazu napravili su bečki Rapid, Olympiakos i Sturm...

Bečki Rapid napravio je veliki korak prema prolazu u grupnu fazu Europske lige. U Beču je s 3:0 nadigrao Zorju i jako se približio prolazu.

Rapid je poveo u 29. minuti golom Taxiarchisa Fountasa i držao je tu prednost sve do zadnjih 15 minuta kada dolazi do još dva gola i visoke pobjede. Strijelci su bili Ercan Kara i Marco Grull. Lovro Cvek kod gostiju je ušao u 85. minuti umjesto Maksima Imerekova.

Još jedna utakmica u kojoj je praška Slavia bila puno bolji protivnik, a na kraju nije došla do pobjede. Ugostila je Legiju, a susret je okončan 2:2.

U 20. minuti gosti su prvi put došli do vodstva preko Mahira Emrelija, a Alexander Bah nedugo zatim poravnava. U 37. minuti krasan gol i to u izvedbi Josipa Juranovića koji je vukao kontru gostiju i onda s 20 metara opalio u gornji kut. U zadnjim sekundama prvog dijela Slavia još jednom poravnava, ovaj put preko Lukaša Masopusta.

U drugom dijelu je pritisnula, tražila pobjedu, ali nije mogla do gola. Josip Juranović odigrao je cijelu utakmicu.

Rangers je unatoč igranju s igračem manje cijelo drugo poluvrijeme, svejedno svladao armenski Alaškert s 1:0 i bio bolji protivnik svih 90 minuta. U 43. minuti ostao je bez isključenog Johna Lundstrama, ali sredinom drugog dijela Alfredo Morelos zabio je za pobjedu.

Vrlo jednostavan posao imao je Olympiakos koji je s 3:0 bio bolji od Slovana. Ne samo da je visoko slavio već je ujedno bio i puno bolji protivnik. Pobjedu su mu donijeli Mady Camara, Pape Abou Cisse i autogol Vasila Božikova.

Vrlo zanimljiv i neizvjestan dvoboj u Randersu gdje je istoimeni domaćin ugostio Galatasaray i remizirao 1:1. U vrlo izjednačenom i zanimljivom dvoboju Galatasaray je poveo sredinom prvog poluvremena golom Kerema Akturkoglua, a Frederik Lauenborg vratio je domaćina.

Sturm je u gostima nadigrao Muru i svladao je s 3:1. Domaćin je prvi stigao do gola preko Žige Škofleka, ali Austrijanci su napravili preokret. Jakob Jantscher, Otar Kiteišvili i Kelvin Yeboah donijeli su Sturmu pobjedu 3:1. Kod domaćina Luka Bobičanec igrao je do 62. minute, Mihael Klepač ušao je u 79., a Matko Obradović odradio je cijelu utakmicu.

U pravoj golijadi na Cipru, Omonia je bila bolja od Antwerpa s 4:2. Belgijci su poveli golom Manuela Bensona, ali Loizos Loizou s dva gola i Andronikos Kakoulis s jednim zabili su za preokret na 3:1. Uspio je Koji Miyoshi smanjiti, ali na plus dva uoči uzvrata Iyayi Atiemwen zabija u završnici iz penala.

Fenerbahče je u zanimljivom dvoboju svladao HJK Helsinki s 1:0. Nakon velike bitke došao je do pobjede jednim golom koji je zabio Muhammed Gumuskaya sredinom drugog dijela.

Europska liga, play-off:
Rapid Beč - Zorja 3:0
Slavia Prag - Legia 2:2
Rangers - Alaškert 1:0
Olympiakos - Slovan Bratislava 3:0
Randers - Galatasaray 1:1
Mura - Sturm 1:3
Omonia - Antwerp 4:2
Fenerbahče - HJK 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!