Nogomet

Krznar potvrdio odlazak Majera i novu ulogu za Ivanušeca

Branimir Korać • petak, 20.08.2021.
Krznar potvrdio odlazak Majera i novu ulogu za Ivanušeca
Foto: Pixsell

Dinamo je pred ispadanjem iz Lige prvaka i pred ostankom bez jednog od glavnih igrača. Lovro Majer uskoro će napustiti Maksimir...

Francuski mediji već danima iz svojih izvora potvrđuju kako će Lovro Majer uskoro postati novi igrač Rennesa. Čeka se završetak tog posla, a odlazak bi se trebao dogoditi odmah nakon uzvratnog susreta protiv Šerifa u play-offu Lige prvaka.

"Planski smo doveli igrače, a prva varijanta za Majerovu poziciju Luka Ivanušec. Luku smo dosta koristili na boku, sad odlaskom Majera on dolazi prema unutra, a na boku imamo rješenja u Menalu, Špikiću i Kastratiju, plus u nekim utakmicama gdje je drukčija struktura, mogu svoju priliku dobiti Gojak i Bulat", ističe Damir Krznar za Sportske novosti.

Jedan od problema za Dinamo se stvorio i odlaskom Marija Gavranovića u Kayserispor, a Krznar priznaje kako je Gavranovića pogodio nedostatak minutaže u europskim utakmicama. On smatra kako Dinamo ima dobra rješenja u Čopu i Juriću.

"Situacija s Gavranovićem je bila dosta specifična jer on je igrač iza kojeg trebaš stati. S druge strane Bruno Petković je bio igrač koji je iza sebe imao jako dobru sezonu. U našem stilu igre procjena je bila da je Petković broj jedan ispred Gavranovića. Gavro je igrao nekoliko utakmica HNL-a, ali nije nastupio protiv Omonije i Legije te se osjetio pogođenim. To je normalno, jer je iza sebe ostavio korektan Euro. Izrazio je želju za odlaskom, osjetio je kako nije dobio dovoljnu minutažu, ocijenili smo da je ponuda korektna, nismo mu željeli raditi probleme. Dozvolili smo mu odlazak jer imamo tu Čopa i Jurića."

Krznar je već priznao krivicu za loš nastup u Tiraspolu i smatra da pristup i dalje nije bio dobar, posebno u obrani, iako tvrdi kako podcjenjivanja nije bilo.

"Nismo doprli do igrača kako bismo im objasnili koliko je Šerif ozbiljna i jaka momčad, koliko nam mogu zla napraviti, a to sam vidio u našoj fazi obrane. Protiv Omonije i Legije, bilo je dobro, tad smo dobro stajali u fazi obrane, a iz te obrane se dobila ozbiljnost momčadi. Tako smo imali puno oduzetih lopti i prilika za napad. Protiv Šerifa smo zanemarili strukturu obrane. To je bio znak da nismo vjerovali da su oni toliko ozbiljni koliko stvarno jesu. Zato ja preuzimam odgovornost, ja sam taj koji je trebao doprijeti do igrača, ali očito nisam."

Bez obzira na sve Krznar i dalje vjeruje u prolaz, vjeruje kako ima igrače koji će nadomjestiti odsutne, a svjestan je kako je "ušao u crveno" i da više nema pravo na kiks.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!