Nogomet

Gol Kiša, ozljeda Arsenića, Mourinho krenuo pobjedom

Branimir Korać • petak, 20.08.2021.
Gol Kiša, ozljeda Arsenića, Mourinho krenuo pobjedom

Odigrani su svi susreti play-offa Konferencijske lige. U akciji je bio i niz hrvatskih internacionalaca...

Nakon 20 godina čekanja Union Berlin odigrao je europsku utakmicu. Zadnji nastup imao je na početku stoljeća u Kupu Uefe, a sada je u play-offu Konferencijske lige slavio s 4:0 u prvom susretu u gostima kod KuPS-a. Očita razlika u kvaliteti između ovih protivnika rezultirala je ovim ishodom, a strijelci za Nijemce bili su Taiwo Awoniyi dvaput te Max Kruse jednom za 3:0 na odmoru dok je Andreas Voglsammer u sudačkoj nadoknadi susreta postavio konačnih 4:0. Ovaj susret sudio je Ivan Bebek.

LASK je propustio priliku na svom travnjaku osigurati i uvjerljiviju pobjedu, odigrao je samo 1:1 sa St. Johnstoneom u susretu u kojem je bio bolji protivnik. Gosti su poveli u 17. minuti golom Chrisa Kanea, ali Austrijanci su se vratili u 60. minuti golom Mamoudoua Karamoka. Petar Filipović kod LASK-a igrao je cijelu utakmicu.

Glatkih 2:0 upisao je Rennes protiv Rosenborga u susretu koji je mogao još ružnije završiti za Norvežane. Potpuna dominacija Rennesa okrunjena je golovima Nayefa Aguerda i Sehroua Guirassyja.

Riga je odigrala samo 1:1 na svom travnjaku protiv gibraltarskog Lincolna. Čak i nije bila toliko nadmoćna koliko se očekivalo, povela je u 61. minuti golom Jurija Vakulka, međutim u završnici Fernando Carralero je poravnao. Kod domaćina Ivan Brkić i Ivan Paurević odigrali su cijelu utakmicu.

Dramatično je bilo u Bruxellesu gdje su Anderlecht i Vitesse remizirali 3:3. Anderlecht je dva puta vodio pa je Vitesse napravio preokret i poveo s 3:2, u 90. minuti domaćin poravnava pa u 95. minuti ne realizira kazneni udarac. Za Anderlecht su strijelci bili Benito Raman dva puta te Yari Verschaeren. Lior Refaelov nije iskoristio meč loptu. Za goste su zabili Elazar Dasa, Nikolai Frederiksen i Oussama Tannane. Alois Oroz odigrao je cijelu utakmicu. Duje Strukan sudio je ovaj dvoboj i imao pune ruke posla dodijelivši i ukupno deset žutih kartona od čega čak osam gostima.

Tottenham je poražen u gostima kod Pacos Ferreire 1:0 u susretu s obostrano malo udaraca na gol. Očekivano, mora se priznati, Spursi su igrali bez ijednog igrača koji je nastupio protiv Manchester Cityja s nizom igrača iz svoje mlade momčadi. Pobjedu Portugalcima donio je Lucas Silva golom u 45. minuti.

Šahtjor je u Nur-Sultanu poražen 2:1 od Maccabija iz Tel Aviva. Sve se dogodilo u svega četiri minute drugog poluvremena, prvo je domaćin poveo golom Idrisa Umaeva, a zatim su gosti napravili preokret preko Avija Rikana i Edena Shamira. Ivan Graf kod domaćina odigrao je cijelu utakmicu.

Jose Mourinho debitirao je na klupi Rome pobjedom u gostima kod Trabzonspora 2:1. U očekivano tvrdom dvoboju pobjedu su mu donijeli Lorenzo Pellegrini i Eldor Šomurodov dok je jedini strijelac za Turke bio Andreas Cornelius.

Rakow je stigao do tijesne 1:0 pobjede protiv Genta u susretu u kojem su Belgijci doduše bili opasniji protivnik. Andrzej Niewulis bio je strijelac za domaćina kod kojeg je Zoran Arsenić morao napustiti igru u 22. minuti zbog loma zapešća ruke, a Fran Tudor odigrao je cijelu utakmicu.

Žalgiris je remizirao s Bodo/Glimtom 2:2, a remi je izborio golom u 92. minuti. Poveo je preko Tomislava Kiša u sedmoj minuti, a gosti su napravili preokret golovima Ulrika Saltnesa. U završnici susreta ipak Žalgiris poravnava pogotkom Eldhajija Papea Diawa. Kiš je igrao do 80. minute kada ga je zamijenio Josip Tadić.

Kairat Almati praktički je osigurao grupnu fazu pobjedom u Luksemburgu kod Fole 4:1. Velika razlika u kvaliteti i visoka pobjeda gostiju iako je domaćin poveo golom Mirze Mustafića. Gosti su napravili preokret i slavili s dva gola Vagnera Lovea te po jednim Artura Šušenačeva i Ricarda Alvesa. Dino Mikanović odradio je cijelu utakmicu za goste.

Konferencijska liga, play-off:
Neftči Baku - Maccabi Haifa 3:3
KuPS - Union Berlin 0:4
LASK - St. Johnstone 1:1
Rennes - Rosenborg 2:0
Riga FC - Lincoln 1:1
Anderlecht - Vitesse 3:3
Sivasspor - Kopenhagen 1:2
Pacos Ferreira - Tottenham 1:0
Šahtjor Karagandi - Maccabi Tel Aviv 1:2
Trabzonspor - Roma 1:2
Rakow - Gent 1:0
Basel - Hammarby 3:1
Hapoel Beer Sheva - Anorthosis 0:0
Žalgiris - Bodo/Glimt 2:2
Santa Clara - Partizan 2:1
Flora - Shamrock Rovers 4:2
Qarabag - Aberdeen 1:0
Jablonec - Žilina 5:1
Feyenoord - Elfsborg 5:0
Viktoria Plzen - CSKA Sofija 2:0
Fola - Kairat Almati 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!