Tenis

Tsitsipas i Zverev izborili međusobno polufinale

Matej Kačan • subota, 21.08.2021.
Tsitsipas i Zverev izborili međusobno polufinale

Nakon što su prvo polufinale ATP Masters 1000 izborili rusi Rubljov i Medvjedev, u drugom će očekivano igrati drugi i treći nositelj turnira, Stefanos Tsitsipas i Alexander Zverev...

Uz nešto manje probleme i izgubljen drugi set, grčki tenisač Stefanos Tsitsipas izborio je polufinale Mastersa u Cincinnatiju. Grk je kao drugi nositelj u četvrtfinalu za nešto više od dva sata igre svladao Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea.

Auger-Aliassime nije imao šanse u prvom i trećem setu te je tu uzeo tek tri gema uz slab otpor, ali je u drugom spasio jednu break loptu na 3:2 za Tsitsipasa, a onda i još dvije, ujedno i meč lopte na 5:4. Potom je uzeo i prvi break, a onda i drugi set sa 7:5.

No, Grk je svoje uvjerljivo odradio u trećem setu gdje je Kanađaninu dopustio samo jedan servis gem te je posao dovršio s autoritativnih 6:1. Autoritativan je bio i Alexander Zverev koji nije imao apsolutno nikakvih problema s Casperom Ruudom.

Norvežanin je posljednjih tjedana u sjajnoj formi, ali za olimpijskog pobjednika nije imao odgovora te mu je ukupno u dva seta uzeo tek četiri gema te je na terenu izdržao samo sat i minutu.

ATP Cincinnati, četvrtfinale:
Casper Ruud (Norveška, 8) - Alexander Zverev (Njemačka, 3) 1:6, 3:6
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) - Felix Auger-Aliassime (Kanada, 12) 6:2, 5:7, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!