Nogomet

Trener PAOK-a: 'Pritisak prolaska dalje postoji i za Rijeku'

Matej Kačan • srijeda, 25.08.2021.
Trener PAOK-a: 'Pritisak prolaska dalje postoji i za Rijeku'
Foto: Pixsell

Nogometaši PAOK-a odrađuju posljednje pripreme za uzvratni susret protiv Rijeke na Rujevici, a svoju najavu utakmice dao je trener Razvan Lucescu...

Trener PAOK-a Razvan Lucescu najavio je uzvratni susret protiv Rijeke u play-offu Konferencijske lige na konferenciji za medije prije polaska za Hrvatsku. Rumunj na glupi grčke ekipe smatra da će druga utakmica biti potpuno drukčija nego prvi susret.

"Ovo je druga utakmica pa je i sve drukčije. Najvažnije je da igrači uđu na teren sa stavom da poginu za pobjedu, ali i da imaju moć samopouzdanja. Imamo dobru momčad i pokazali smo u ove tri utakmice da imamo mogućnost napraviti mnogo. Moramo izbjeći neke lake greške jer smo primili tri gola, i sva tri su došla iz naših grešaka bez da je suparnik stvarao mnogo šansi."

"Uvijek postoji pritisak u nogometu, i druga momčad ima pritisak. I oni se žele kvalificirati i imaju taj pritisak. Ako govore drukčije, onda to govore jer žele igrati opuštenije. U nogometu uvijek postoji pritisak prije utakmice."

Grčke novinare je zanimalo može li PAOK bolje koristiti brojne prekide i standardne situacije, a Lucescu je podsjetio na gol za 1:1.

"Iskoristili smo to jer smo zabili gol iz standardne situacije. Sad je po novim pravilima u uzvratu 50-50 jer bi po starim bilo više pritiska da moramo zabiti dva gola i proći. Ne mogu reći da ćemo više iskoristiti prekide, moramo iskoristiti svaku priliku i prednost u utakmici."

Rumunja i njegovu momčad u ovom susretu zanima samo jedno.

"Za nas postoji samo mogućnost kvalifikacije, za to se idemo boriti i želimo se vratiti s tim, svi želimo igrati skupine. Osobno, želim igrati skupine i igrati te utakmice, zanimljiva je ta mogućnost miješanja momčadi i više iskustva. Bilo bi sjajno početi domaću ligu kao član skupina u Europi."

Oko kluba je mnogo nervoze kod navijača koji očekuju pojačanja, ali trener smiruje i poziva na pozitivan stav.

"Zadnje što ova ekipa treba je negativnost. Kako sam čuo, zadnje dvije godine je bilo mnogo negative. Najvažnije je da spremimo ekipu za sutra, nakon sutra sve može biti drukčije. Pobjeda može donijeti samopouzdanje jer danas pričamo o Rijeci, ali za nekoliko tjedana ćemo govoriti o drugima. Igrači ne smiju osjetiti da im trener i ljudi ne vjeruju", zaključio je Lucescu.

FOTO: Motionteam/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!