Nogomet

Grci su dosad bili problem za Rijeku, vrijeme je za rušenje tradicije

Mihaela Bradovski • četvrtak, 26.08.2021.
Grci su dosad bili problem za Rijeku, vrijeme je za rušenje tradicije
Foto: Pixsell

Rijeka hvata peti ulazak u grupnu fazu europskih natjecanja, četiri puta je izborila nastup u Europskoj ligi i sada želi u skupinu premijernog natjecanja - Konferencijske lige...

Rijeka večeras od 20 sati dočekuje PAOK i traži prolazak u grupnu fazu Konferencijske lige. Posao neće biti lagan, očekuje je težak protivnik, no remijem 1:1 u Solunu pokazala je da može igrati s PAOK-om.

Ovo je peti put da su Riječani došli do zadnje stepenice prije ulaska u grupnu fazu. Tri puta bili su uspješni i prošli u Europsku ligu, a samo su jednom pali na zadnjem koraku.

2013. godine eliminirala je Stuttgart i tako prvi put dohvatila grupnu fazu Europske lige, 2015. godine bila je bolja od Šerifa, a prošle godine nadjačala je Kopenhagen.

Jedini put da je eliminirana na zadnjem koraku bilo je 2017. godine kada je u play-offu Lige prvaka išla na Olympiakos i upisala dva poraza 2:1 i 1:0. Iako je ispala, kao utješnu nagradu dobila je plasman u skupinu Europske lige.

Grci dosad nisu bili sretni za Rijeku. Naime dosad se susrela pet puta s grčkim klubovima, dva puta je remizirala i tri puta izgubila. Osim ta dva poraza od Olympiakosa, jednom je poražena i od atenskog AEK-a s kojim je u drugom susretu remizirala.

PAOK s druge strane ima dobra iskustva s hrvatskim klubovima. 2010. godine dva puta je bio bolji od Dinama s po 1:0, 2015. godine izgubio je u prvom susretu od Lokomotive 2:1, ali je u uzvratu slavio sa 6:0.

Prijenos susreta play-offa Konferencijske lige između Rijeke i PAOK-a pratite samo na RTL-u. Susret počinje u 20 sati, a program vezan uz utakmicu na RTL-u kreće od 19:45.

FOTO: Motionteam/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!