Konferencijska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 26.08.2021, 20:00 h, Rujevica
Suci: Serhij Bojko, Volodimir Visockij, Dmitro Zaporoženko (Ukrajina)
Rijeka
Rijeka
0:2(0:1) PAOK
Omar El Kaddouri 10'
Thomas Murg 80'
PAOK

Rijeka nije uspjela: PAOK potpuno zasluženo slavio na Rujevici

Matej Kačan • četvrtak, 26.08.2021.
Rijeka nije uspjela: PAOK potpuno zasluženo slavio na Rujevici
Foto: Pixsell

Nogometaši Rijeke ipak nisu uspjeli na Rujevici upisati pobjedu nad PAOK-om i izboriti skupine Konferencijske lige. Grci su pokazali kvalitetu te su s 2:0 potpuno zasluženo slavili...

PAOK
Rijeka
PAOK
4
(do 71')
13
(do 46')
18
(do 84')
Pričuvni igrači
Trener
Goran Tomić
31
Alexandros Paschalakis
13
Lucas Taylor
5
Fernando Varela
15
Jose Angel Crespo
20
Vierinha
27
Jasmin Kurtić
(do 76')
22
Stefan Schwab
(do 90'+3')
14
Andrija Živković
21
Diego Biseswar
(do 76')
7
Omar El Kaddouri
(do 67')
9
Karl Swiderski
Pričuvni igrači
10
Thomas Murg
67'
23
Shinji Kagawa
76'
44
Anderson Esiti
76'
8
Douglas Augusto
90'+3'
Trener
Razvan Lucescu

Iako se najavljivala borba za ulazak u skupine i pokušaj da se ponovi dobra partija iz Soluna, Rijeka ipak nije uspjela ostvariti najave te je poražena na Rujevici. PAOK je bio bolji, zabio je rani gol te je na kraju zasluženo slavio i prošao u skupine Konferencijske lige.

Nije krenulo dobro i ugodno za Rijeku, od samog početka je PAOK prema najavama išao pokazati svoju snagu i dominaciju te je nastavio gdje je stao u drugom poluvremenu utakmice u Solunu.

Vrlo brzo su zbog toga stigli i problemi, već u šestoj minuti samo luda sreća spašava Rijeku. Schwab je potegnuo korak-dva van kaznenog prostora, ali je lopta odsjela na vratnici. Odbila se natrag gostima te je s desetak metara probao El Kaddouri, ali je pogodio skoro na isto mjesto.

No, takve sreće nije bilo u desetoj minuti. Jasmin Kurtić je loptom u kazneni prostor pronašao El Kaddourija koji je pobjegao iza leđa stoperima Rijeke te je iz pada iz blizine pogodio mrežu za vodstvo Grka.

Nakon pogotka za vodstvo PAOK-a se utakmica malo isprekidala stalnim prekršajima i kartonima, a prednjačio je jako nervozni Abass. Iz sljedećih 20-ak minuta izdvajamo tek prvi opasniji izlazak Rijeke koji je završio zamalo nepreciznim udarcem Tomečaka s 22 metra.

U 32. je Rijeka napokon zaigrala nešto aktivnije i na trenutak se othrvala stalnom pritisku gostiju. Opet pokušaj izvana, ovaj put Abass gađa s 18 metara u suprotni kut, ali opet malo pokraj gola.

Četiri minute kasnije je PAOK imao priliku iz izglednog slobodnjaka, ali preko gola, a onda i sporna situacija. U 37. je Abass ubacio loptu nakon što je naizgled netko od gostiju igrao rukom, a Tomečak iz usamljene pozicije šalje loptu preko grede.

Sjajna prilika, ali i prilika za proteste iz domaćih redova jer tražilo se igranje rukom i možebitna kazna, ali je sudac ostao nijem. Nedugo zatim je opet samo sreća spasila Rijeku od težeg rezultata.

Opet je taj neugodni El Kaddouri gađao, ovaj put s preko 20 metara, ali fantastičan pogodak je spriječio Prskalo koji je vrhovima prstiju skrenuo loptu u gredu i održao riječke nade na životu s tek 1:0 na poluvremenu.

Rijeka je morala krenuti s više rizika pa je Tomić na poluvremenu napravio dvije promjene, ali one nisu urodile plodom jer se od pokušaja napada izrodio tek jedan pokušaj Selahija izvana koji je otišao pokraj gola.

No, PAOK je i dalje bio dosta bolji i tražio je taj drugi gol te se Rijeka teško nosila s tim napadima. Nakon 65. minute su domaći opet uspjeli složiti dva ili tri napada u nizu te su zaigrali bolje, ali udarci poput onog Tomečaka u blok nisu nalazili cilj.

Opasniji izlazak Rijeke bio je i u 74. minuti kad je Vučkić pobjegao tek što je ušao u igru, ali si je dao prejak for i sve je završilo novim ukazivanjem pomoći Paschalakisu koji je i ranije uspješno kratio vrijeme.

U 80. minuti je i riješeno pitanje pobjednika. Na desnoj strani Rijekine obrane je izgubljena jedna lopta, PAOK je odigrao brzo i lopta je došla do Murga koji sa 17 metara potpuno sam dobro cilja i trese Prskalovu mrežu za 2:0 koji se u tom trenutku za ovakvu Rijeku čine nedostižnima.

Ostalo je tek pričekati kraj utakmice, a u 89. minuti se po četvrti put trese vratnica Rijeke. No, to je ovaj put Vierinha učinio iz zaleđa pa ne bi vrijedilo ni da se mreža zatresla.

Kraj utakmice na kraju je stigao vrlo mirno i bilo je posve jasno da su Grci u kontroli susreta te na kraju nakon 180 minuta nogometa potpuno zasluženo idu u europske skupine.

Konferencijska liga, play-off:
Rijeka - PAOK 0:2

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Konferencijska liga, kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!