Nogomet

Debeljuh zabio u ispadanju od Zvezde, Barišićevi Rangersi u skupinama EL

Matej Kačan • četvrtak, 26.08.2021.
Debeljuh zabio u ispadanju od Zvezde, Barišićevi Rangersi u skupinama EL

Odigrani su uzvratni susreti play-offa kvalifikacija za Europsku ligu, a svoje je mjesto u drugom europskom natjecanju osiguralo još deset klubova za koje igraju i neki hrvatski nogometaši...

Glasgow Rangersi opet će nastupati u skupinama Europske lige. Škoti su gostovali kod Alashkerta u Yerevanu te su odigrali bez pogodaka, ali je dovoljan za prolaz bio rezultat iz Glasgowa kad su Škoti minimalno slavili.

Borna Barišić odigrao je svih 90 minuta za Rangerse te je zaradio žuti karton u 81. minuti. Osim reprezentativnog lijevog bočnog, u skupinama će igrati i desni u redovima najvećeg rivala, Josip Juranović u Celticu.

Celtic je izgubio u gostima kod AZ-a s 2:1, ali je u prvom susretu slavio s 2:0 i zbog toga ide dalje. Juranović još nije u sastavu, a gol koji je Celticu osigurao prolaz zabio je Furuhashi u trećoj minuti pa preokret preko Aboukhala i autogola Starfelta nije bio važan.

Od hrvatskih nogometaša strijelac je bio Gabriel Debeljuh. On je u 34. minuti zabio za svoj Cluj protiv Crvene zvezde, ali je srpska momčad 2:1 pobjedom potvrdila 4:0 iz prvog susreta te je prošla dalje.

Enner Valencia svakako je bio zvijezda večeri s tri pogotka u 5:2 pobjedi svog Fenerbahčea nad HJK-om, a dramatično je bilo na susretu Legije i Slavije. Nakon 2:2 u prvom susretu, Slavia je u Varšavi krenula crvenim kartonom u trećoj minuti, ali je i povela.

Ekpai je zabio u 45., ali slijedi preokret u režiji Emrelija koji Dinamovog ovosezonskog suparnika vodi u skupine. Drugi Dinamov suparnik, ciparska Omonia nije u 90 minuta obranila 4:2 iz prvog susreta protiv Antwerpa pa se ušlo u produžetak.

Rapid Beč je s 3:2 u gostima kod Zorye iz Luhanska obranio 3:0 iz prvog susreta, dok je Galatasaray izborio skupine 2:1 domaćom pobjedom protiv Randersa nakon što je u Danskoj bilo 1:1. Svoju pozamašnu 3:0 prednost iz prvog susreta obranio je i Olympiakos koji je u gostima kod Slovana iz Bratislave remizirao 2:2, a slovenska Mura nije nadoknadila dva gola razlike iz prvog susreta protiv Sturma, već je poražena s 2:0.

Europska liga, play-off:
Alaškert - Rangers 0:0
AZ - Celtic 2:1
Cluj - Crvena zvezda 1:2
HJK - Fenerbahče 2:5
Legia - Slavia Prag 2:1
Zorya - Rapid 2:3
Galatasaray - Randers 2:1
Slovan - Olympiakos 2:2
Sturm - Mura 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!