Tenis

Konjuh na korak do glavnog ždrijeba US Opena

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 26.08.2021.
Konjuh na korak do glavnog ždrijeba US Opena

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh upisala je pobjedu u drugom kolu kvalifikacija za US Open. Ona je u dva seta bila bolja od Austrijanke Grabher te je na korak do glavnog ždrijeba...

Hrvatsku tenisačicu Anu Konjuh još jedna pobjeda dijeli od plasmana u glavni ždrijeb US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira u ovoj sezoni, nakon što je u četvrtak pobijedila Austrijanku Juliju Grabher (WTA - 198.) sa 6:3, 7:6 (2).

Konjuh je kao prva nositeljica i u drugom setu imala break prednosti pri 3:1, ali onda slijedi medicinski time-out nakon kojeg je izgubila svoju prednost te se ušlo u tie-break gdje je ipak bila bolja i smirenija i sigurno je meč privela kraju.

Za plasman u glavni ždrijeb Konjuh će igrati protiv bolje iz dvoboja Britanke Jodie Anne Burrage (WTA - 235.) i Švicarke Stefanie Voegele (WTA - 128.).

Konjuh je bila juniorska pobjednica US Opena 2013., a na tom je turniru ostvarila i najbolji Grand Slam rezultat u seniorskoj karijeri, kad se 2016. probila do četvrtfinala. No, zbog brojnih ozljeda i operacija, 23-godišnja Dubrovčanka od 2017. nije nastupila u New Yorku.

US Open, kvalifikacije:
Ana Konjuh (Hrvatska, 1) - Julia Grabher (Austrija) 6:3, 7:6

Pratite US Open na Eurosportu u sklopu PLAY Premium proširenog plana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!