Nogomet

Krznar: 'Grupa je i atraktivna i kompetitivna, moglo je i puno gore'

Mihaela Bradovski • petak, 27.08.2021.
Krznar: 'Grupa je i atraktivna i kompetitivna, moglo je i puno gore'
Foto: Pixsell

West Ham, Genk i bečki Rapid bit će Dinamovi protivnici u skupini Europske lige. Modri u tom društvu imaju što za reći i definitivno imaju dosta aduta za boriti se za prva tri mjesta...

Dinamo je sazno protivnike u skupini Europske lige. Damir Krznar zadovoljan je i smatra da Modri mogu izboriti proljeće u Europi.

"Mislim da smo konkurentni u našoj grupi. Grupa je i atraktivna i kompetitivna, moglo je i puno gore, mi smo zadovoljni. Naš cilj je uvijek ostvariti najbolji mogući plasman, a vjerujem da to ovdje i možemo dostići. Koncentrirat ćemo se utakmicu po utakmicu i probati barem doći do prve dvije pozicije, a s obzirom da pozicija tri vodi u Konferencijsku ligu, vjerujem da ćemo jednu od njih uhvatiti."

West Ham je najuglednijih protivnik, ali ne i jedini opasan.

"West Ham zvuči najmoćnije od ta tri protivnika, ali ne treba podcijeniti niti Genk koji dolazi iz dobre lige, a tu su i Austrijanci s kojima smo igrali prošle sezone i to je završilo dobro. Vjerujemo da su oni tu negdje na toj razini te možemo polagati nade u dobar rezultat."

U Dinamu nisu imali posebnih želja uoči ždrijeba, pouzdali su se u kuglice i nisu se previše zamarali željama.

"Nikada se ne opterećujemo jer ne možemo na to utjecati. Bilo je tu i jačih i atraktivnijih protivnika, ali i slabijih po nekom našem mišljenju."

Priča o Ligi prvaka je iza Modrih i sada su posve okrenuti drugom natjecanju.

"Mi smo se domogli prvog cilja, a to je jedno od europskih grupnih natjecanja. Došli smo do Lige Uefe, tako je bilo i prošle sezone kada smo bili razočarani što nismo došli do Lige prvaka pa se iz toga izrodila najljepša sezona u povijesti ili barem novijoj povijesti Dinama, probat ćemo to ponoviti."

Dinamo aktivan na tržištu

Još uvijek postoje određemne rupe u momčadi koje treba pokrpati i u Dinamu rade na tome.

"Intenzivno dogovaramo dolazak još jednog stopera, hoće li biti odlazaka to je još uvijek u zraku. Što se tiče kadra za Osijek, imamo dosta ozljeda i morat ćemo raditi neke nove rošade i razmišljati o nekim novim igračima koje ćemo uvrstiti u prvih 11. Ademi ide s nama na put, neće biti u prvih 11, ali ako bude potrebno, ući će u igru s klupe."

Za dodatne brige u fazi obrane pobrinuo se Theophile-Catherine.

"Pod upitnikom nam je i Kevin Theophile-Catherine, osjetio je bol u donjem hvatištu lože, nadamo se da nije nešto ozbiljno, više vjerujem da će moći."

Upravo stoperska pozicija je najdeficitarnija i tu se radi na novom imenu.

"Stoperska pozicija nam je u fokusu, ali pokušavamo sada zadnja dva-tri dana izrealizirati i neke igrače na drugim pozicijama. Imamo u izboru dvojicu igrača koji nam mogu nastupiti na pozicijama stopera, beka i zadnjeg veznog."

Situacija s Jakićem nije onako dramatična kako se piše, ali bilo je povrede discipline.

"I ja se pitam kada čitam novine, što je s Jakićem. On je naš igrač, bio je ozlijeđen, na raspolaganju je za sljedeću utakmicu. Da je bilo nekih disciplinskih prekršaja, ne mogu reći da je bilo drastičnih, ali bilo ih je. Moje je pravo da igrača u određenom trenutku prekorim, je li to izbacivanjem s treninga, utakmice, novčanom kaznom, to je moja odluka. Nije istina da je odbio igrati utakmicu."

Ambicije ostaju visoke

Unatoč ispadanju iz Lige prvaka, ambicije ostaju visoke i želi se pratiti prošla sezona.

"Kada postavljate ciljeve, sigurno ih postavljate u komparaciji s onima prošlima. Prošle dvije bile su vrlo uspješne, otišli smo daleko tako da smo si i ove sezone postavili visok cilj. Najteže je ponoviti, ali mi ćemo pokušati."

Već prvi sljedeći ispit bit će velik i težak, Dinamo igra protiv Osijeka u Gradskom vrtu.

"Osijek je izuzetno dobra momčad, sigurno jedan od najvećih rivala u borbi za titulu. Naš je cilj biti u europskim natjecanjima. U zadnjih 15 godina to smo bili 14 puta i to je nešto fantastično, na prste jedne ruke su klubovi koji su to uspjeli. Imamo kadar, moć, napadamo dvostruku krunu i želimo dobar rezultat u Europi."

"Uvijek idemo na pobjedu, a tako će biti i u Osijeku."

FOTO: Sandra Šimunović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!