Nogomet

Ronaldo se upisao u povijest, Slovenci i Slovaci remizirali, gostujući bod za BiH u Francuskoj

Branimir Korać • četvrtak, 02.09.2021.
Ronaldo se upisao u povijest, Slovenci i Slovaci remizirali, gostujući bod za BiH u Francuskoj

Odigran je još niz utakmica četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a večer je obilježio Cristiano Ronaldo koji je postao igrač s najviše zabijenih golova u reprezentativnom dresu u povijesti...

Malta je u hrvatskoj skupini ugostila Cipar i upisala visoku pobjedu 3:0. Ciprani su igrali s igračem manje od 40. minute kada je Soteriou isključen, ubrzo su primili pogodak preko Caina Attarda da bi u drugom dijelu Maltežani goste potpuno nadigrali i zasluženo došli do još dva gola preko Josepha Mbonga i Attarda.

Puno važniji dvoboj iz hrvatske skupine u kojem su se sastali protivnici koji su konkurenti Hrvatskoj za odlazak na SP, Slovenija i Slovačka, završio je 1:1. S obzirom na hrvatski remi u Moskvi, ovo je rezultat koji odgovara hrvatskoj reprezentaciji.

Slovaci su prvi došli do pogotka nakon pola sata igre, a loptu je u mrežu poslao Robert Boženik da bi u 42. minuti izjednačio bivši branič Dinama Petar Stojanović. Jan Mlakar kod Slovenije je igrao do 57. minute, a Adam Gnezda Čerin od 70.

Danci su zasad najuvjerljivija momčad ovih kvalifikacija. U skupini F upisali su i četvrtu pobjedu i to ponovno bez primljenog gola. Nakon slavlja 2:0 protiv Škota imaju maksimalan učinak uz gol razliku 16:0. Ovaj dvoboj riješili su u prvih 15 minuta kada su pala oba gola, a zabili su ih Daniel Wass i Joakim Mahle.

Izrael je bio vrlo uvjerljiv u gostima kod Farskih Otoka koje je svladao s 4:0. Po dva gola postigao je u svakom poluvremenu i to preko svojih najboljih napadača Erana Zahavija koji je zabio hat-trick te Munasa Dabbura.

Austrija je upisala pobjedu u gostima kod Moldavije koju je svladala s 2:0. Moldavci su tako ostali na dnu ljestvice sa samo jednim osvojenim bodom, a Austrija je golovima u sudačkoj nadoknadi oba poluvremena došla do druge pobjede. Christoph Baumgartner zabio je za vodstvo, a pobjedu je potvrdio Marko Arnautović.

Veliki bod golom u 97. minuti osvojila je Crna Gora u gostima kod Turske. Turci su u Istanbulu vodili nakon prvih pola sata 2:0, a onda su popustili i u nastavku susreta Crnogorci su izbjegli poraz.

Cengiz Under i Yusuf Yazici odveli su Tursku do 2:0, ali u 40. minuti Adam Marušić smanjuje zaostatak. U drugom dijelu bilo je prilika na obje strane, a u 97. minuti krasnim golom Risto Radunović postavlja konačnih 2:2.

Louis van Gaal vratio se na klupu Nizozemske, a vratio se remijem protiv Norveške. Nizozemci su u Oslu bili bolji protivnik, ali nisu uspjeli uzeti sva tri boda.

Norveška je čak i vodila od 20. minute golom Erlinga Haalanda, ali 15 minuta kasnije Davy Klaassen poravnao je na 1:1.

U dramatičnom dvoboju za povijest Portugal je u faru s 2:1 bio bolji od Irske. Cristiano Ronaldo bio je središnji lik ovog susreta, donio je Portugalu preokret i pobjedu te se upisao u povijest kao igrač s najviše golova u dresu neke reprezentacije ostavivši za dva gola iza sebe Alija Daeija.

Ronaldo u 15. minuti nije iskoristio kazneni udarac te je Portugal kažnjen u 45. minuti kada Irska preko Johna Egana dolazi do vodstva. Sve do 89. minute Irci su vodili, a Ronaldo tada poravnava da bi u 96. minuti pogodio za preokret i pobjedu 2:1.

Veliko iznenađenje kreirala je BiH koja je u Strasbourgu s Francuskom remizirala 1:1. Oba pogotka pala su u prvom poluvremenu, Edin Džeko zabio je za BiH, a Antoine Griezmann za Francusku. Odmah na startu drugog dijela uz pomoć VAR-a Jules Kounde zaradio je izravni crveni karton i Francuska nije uspjela s igračem manje doći do pobjede.

Lokomotivin branič Branimir Cipetić igrao je od 64. minute.

Kvalifikacije za SP:
Malta - Cipar 3:0
Luksemburg - Azerbajdžan 2:1
Slovenija - Slovačka 1:1
Danska - Škotska 2:0
Farski Otoci - Izrael 0:4
Moldavija - Austrija 0:2
Latvija - Gibraltar 3:1
Turska - Crna Gora 2:2
Norveška - Nizozemska 1:1
Portugal - Irska 2:1
Francuska - BiH 1:1

SP 2022., kvalifikacije, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Rusija0:0Hrvatska
Malta3:0Cipar
Slovenija1:1Slovačka
1Hrvatska 1021:4+1723
2Rusija 1019:6+1322
3Slovačka 1017:10+714
4Slovenija 1013:12+114
5Cipar 104:21-175
6Malta 109:30-215

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!