Nogomet

Southgate: 'Morali bi osvojiti SP da prebolimo poraz od Italije'

Matej Kačan • četvrtak, 02.09.2021.
Southgate: 'Morali bi osvojiti SP da prebolimo poraz od Italije'

Engleski izbornik Gareth Southgate prokomentirao je povratak reprezentacije obvezama te je naglasio da Engleskoj treba velikih trofej kako bi zaboravila na poraz u finalu Eura...

Nogometaši Engleske po prvi put zajedno izlaze na teren nakon finala Eura na Wembleyju i tragične noći za cijelu naciju. Engleska je izgubila od Italije u raspucavanju jedanaesteraca te je na domaćem terenu ostala bez naslova.

Uspomene su i dalje svježe i bolne, ali Englezi to moraju koristiti kao motivaciju za projekt Svjetskog prvenstva koji se nastavlja kvalifikacijskim susretom protiv Mađarske u Budimpešti. Engleski izbornik Gareth Southgate naglasio je što je potrebno kako bi Englezi isprali gorak okus poraza u finalu.

"Vjerojatno moramo pobijediti u finalu SP-a, ništa drugo se ne može usporediti s razinom utakmice koju smo igrali i tim jedinstvenim okolnostima koje nosi igranje u finalu. Imali smo dvije godine da razmišljamo o polufinalu SP-a i sve što napravimo u sljedećih godinu i pol mora biti s ciljem da nas vodi prema konkuriranju za svjetski naslov."

Poraz je i dalje u glavama ekipe i vrlo je bolna uspomena, ali ako žele to zaboraviti i prijeći preko toga, treba im naslov na velikom turniru pa je fokus i motivacija na plasman u Katar ključna.

"Boli i uvijek će boljeti. Hoćemo li ikad preboljeti izgubljene penale za naslov europskog prvaka? Vjerojatno preko toga možete prijeći samo ako osvojite veliki turnir. Naravno da boli, boli i svakog navijača, ne samo igrače i stožer. Bolno je za sve", kazao je engleski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!