Tenis

Hrvatska bez predstavnika u singlu, poražena i Petra Martić

Branimir Korać • petak, 03.09.2021.
Hrvatska bez predstavnika u singlu, poražena i Petra Martić

Ovogodišnji US Open pretvara se lagano u katastrofu za hrvatski tenis. U singlu više nemamo predstavnika, svi su ispali nakon što je Ajla Tomljanović izbacila Petru Martić...

Ovogodišnji US Open mogao bi se pretvoriti u najlošiji Grand Slam turnir za hrvatski tenis u jako dugo vremena. Samo je Petra Martić prošla prvo kolo u singlu i odmah nakon toga ispala dok su u konkurenciji muških parova prvi aduti za osvajanje turnira Nikola Mektić i Mate Pavić također odmah izgubili i to od para koji je u turnir ušao s pozivnicom organizatora.

Martić je u drugom kolu igrala protiv Ajle Tomljanović i izgubila je u dva seta. Sat i 40 minuta trajala je borba, međutim Martić iz nje nije izašla s pobjedom.

Petra je imala priliku, u prvom setu imala je tri puta break prednosti, kod 5:4 i 6:5 servirala je za set, ali nije uspjela doći niti do set lopte. Odlučivao je tie-break u kojem je Martić spasila dvije set lopte, ali ne i treću te je izgubila tie-break s 8:6.

U drugom setu igračice su rano razmijenile breakove, Martić je kod 4:3 propustila dvije break lopte i nakon toga je izgubila servis, a Tomljanović s tom prednosti odlazi do pobjede.

Nije to bio posebno kvalitetan meč, obje igračice puno su griješile, Tomljanović je imala 17 winnera i 38 neprisiljenih pogrešaka, a Martić 14 winnera i 35 neprisiljenih pogrešaka.

US Open, drugo kolo:
Ajla Tomljanović (Australija) - Petra Martić (Hrvatska, 30) 7:6(6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!