Nogomet

Brazil nezaustavljiv u južnoameričkim kvalifikacijama, Ekvador u završnici do pobjede

Branimir Korać • petak, 03.09.2021.
Brazil nezaustavljiv u južnoameričkim kvalifikacijama, Ekvador u završnici do pobjede

Odigrani su susreti sedmog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prbvenstvo. Brazil je upisao i sedmu pobjedu u isto toliko nastupa...

Paragvaj se dugo branio u Quitu i igrao na bod, ali nije izdržao. Ekvador je ipak na kraju slavio s 2:0 golovima u samoj završnici susreta. Ovo je vrlo važna pobjeda za Ekvador koji je u prošla dva kola poražen i trebali su mu bodovi.

U 87. minuti domaćin je stigao do vodstva golom Felixa Torresa, a u petoj minuti sudačke nadoknade Michael Estrada podiže na 2:0 i rješava pitanje pobjednika.

Očekivano borbena i tvrda utakmica u Santiagu iz koje je Brazil ponovno izašao kao pobjednik. U sedam odigranih kola Brazil je upisao svih sedam pobjeda, ovdje je bio na teškom ispitu, ali je ipak izvukao pobjedu.

Pogodak odluke stigao je u 64. minuti kada je Everton Ribeiro zabio za vodstvo, a pokazat će se i jedini pogodak na susretu. Brazil je izvukao pobjedu iako nije mogao računati na veliki broj igrača koje klubovi nisu pustili na ovu akciju.

Vrlo zanimljiv dvoboj odigran je u La Pazu gdje je Bolivija ugostila Kolumbiju. Završeno je 1:1, Bolivija je odigrala dobru utakmicu, posebno u drugom poluvremenu, ali Kolumbija je bila ta koja je prva došla do gola.

U 69. minuti Roger Martinez postigao je vodeći pogodak, a u 83. minuti Boliviji je bod donio Fernando Saucedo.

Pobjednika nije bilo niti u Limi gdje je Peru ugostio Urugvaj. I ovaj susret okončan je remijem 1:1, a ovdje su oba pogotka pala u prvom poluvremenu.

Sredinom prvog poluvremena Renato Tapia doveo je domaćina u vodstvo, no Urugvaj se do odlaska na odmor vratio i poravnao preko Giorgiana De Arrascaete.

Argentina je odnijela pobjedu protiv Venezuele u gostima 3:1. Domaćin je od 32. minute igrao bez isključenog Adriana Martineza i brojčano slabiji imao je još manje šanse protiv kvalitetnijeg protivnika.

U nastavku susreta Argentina je visoko slavila golovima Lautara Martineza, Joaquina Corree i Angela Corree. Domaćin je u sudačkoj nadoknadi samo smanjio preko Yefersona Sotelda.

Južnoameričke kvalifikacije:
Ekvador - Paragvaj 2:0
Čile - Brazil 0:1
Bolivija - Kolumbija 1:1
Peru - Urugvaj 1:1
Venezuela - Argentina 1:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!