Nogomet

Prvo okupljanje malonogometne reprezentacije, izbornik optimističan u vezi novih igrača

Sportnet • petak, 03.09.2021.
Prvo okupljanje malonogometne reprezentacije, izbornik optimističan u vezi novih igrača
Foto: Vedran Tolić

Nakon nekoliko mjeseci stanke, hrvatska socca malonogometna reprezentacija napokon kreće s pripremama...

Nadolazeći vikend rezerviran je za prvo okupljanje reprezentacije i treninge pod vodstvom izbornika Željka Ostrmana, a prvu provjeru uigranosti imat će već sredinom rujna na Kontinentalnom kupu u Rumunjskoj u gradu Iasiju.

''Budući da se zbog pandemije virusa Covid-19 Socca Svjetsko prvenstvo u malom nogometu nije održavalo prošle i ove godine, ISF je odlučio povjeriti nekim državama članicama organizaciju kupova s manjim brojem sudionika kako bi se izbjegla veća okupljanja i potencijalno širenje virusa. Tako je lani u Hrvatskoj održan Adria kup koji je bio najjači ISF-ov turnir u Europi, a ove godine smo na temelju nacionalnog koeficijenta pozvani u Rumunjsku na Kontinentalni kup gdje će nastupiti ponajbolje europske malonogometne reprezentacije'', pojasnio je Vedran Prga, u ime Hrvatskog socca malongometnog saveza.

Navedeni turnir bit će najjače ovogodišnje malonogometno natjecanje pod okriljem International Socca Federationa, a ujedno će biti i sjajna priprema našim igračima za Socca svjetsko prvenstvo u malom nogometu koje će se od 1. do 10. travnja 2022. održati u Meksiku, na otoku Cozumel.

''Socca reprezentacija se napokon okuplja i to me iznimno veseli. Za vikend ćemo odraditi dva treninga, u Nogometnom centru Zlatna lopta, na kojima ćemo izabrati finalni popis putnika za Kontinentalni kup. Većina igrača dolazit će sa završnice Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu. Bit će tu i igrača koji su još prije stekli uvjet za reprzentaciju nastupajući na drugim natjecanjima pod okriljem Saveza. Odlučili smo se za kombinaciju mladosti i iskustva i vjerujemo da će to funkcionirati", kazao je izbornik Ostrman te nadodao:

''Želja nam je da od mlađih momaka u budućnosti dobijemo nekoliko stožernih igrača reprezentacije koji će duže vrijeme ostati u njoj i koji će tu reprezentaciju ''nositi''. Mislimo da je pravo vrijeme za to. Nakon Rumunjske ima dovoljno vremena da se pripremimo i za Svjetsko prvenstvo, a mislim da će u Rumunjskoj biti prava provjera da vidimo na koga možemo ozbiljno računati u Meksiku iduće godine.''

Naglasimo za kraj kako će Hrvatska u Rumunjskoj odigrati utakmice s vrlo jakim domaćinom te s Moldavijom, Bugarskom, Belgijom i sa aktualnim svjetskim prvacima - Rusijom. Izbornik Ostrman će popis putnika za Kontinentalni kup objaviti u ponedjeljak, 7. rujna 2021.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!