SEHA liga, doigravanje, polufinale, 03.09.2021, 18:00 h
Meškov Brest
Meškov Brest 37:38 RK Zagreb
RK Zagreb

PPD Zagreb boljim izvođenjem sedmeraca do finala SEHA lige

Mihaela Bradovski • petak, 03.09.2021.
PPD Zagreb boljim izvođenjem sedmeraca do finala SEHA lige
Foto: Pixsell

Rukometaši PPD Zagreba plasirali su se u finale SEHA lige. U polufinalu bili su bolji od Meškov Bresta, a odluka je pala u raspucavanju sa sedam metara...

Prošle sezone sedmerci su bili kobni i PPD Zagreb tako je zapeo u polufinalu SEHA lige, a ovaj put upravo na sedmerce su eliminirali Meškov Brest.

Moglo je sve biti riješeno i u 60 minuta, Zagreb je odradio dobru utakmicu, bolju nego protiv Vardara koji ga je na parketu eliminirao, ali naknadno je Zagreb poslan na završnicu zbog pozitivnog testa na koronavirus kod jednog igrača Vardara.

Iako je Meškov ušao u ovaj dvoboj kao favorit, Zagreb mu nije dopustio odvajanje na startu i tek u 17. minuti Meškov je prvi put došao do dva gola prednosti kada je poveo s 10:8.

Bila je to ujedno i najviša prednost Bjelorusa u ovom susretu, na odmor se otišlo sa 16:15 da bi Zagreb vrlo brzo u drugom dijelu preuzeo kontrolu nad susretom.

Drugo poluvrijeme Obrvanova momčad otvorila je serijom 4:1 i preuzela vodstvo. Meškov se sredinom drugog poluvremena vratio u plus nakon čega je uslijedila nova serija Zagreba 5:0 za najviših 26:22.

U tim trenucima Zagreb je izgledao jako dobro i osjetilo se da može iz ovog susreta izvući nešto više.

Pet minuta prije kraja Zagreb je još uvijek imao prednost od tri pogotka, no Skube i Kasparek su približili Meškov, Čupić je osmim realiziranim sedmercom iz isto toliko pokušaja odmaknuo Zagreb na plus dva, no Vailupau s dvije kontre vraća Meškov u utakmicu.

U zadnjoj minuti Obranović je pogodio za 32:31 Zagreba da bi ipak u zadnjim trenucima Dmitri Santalov izjednačio i zakazao odluku na sedmerce.

Tu je prvi pokleknuo Edin Klis koji je od poda pucao preko gola, ali Filip Ivić u četvrtoj seriji brani udarac Staša Skubea. U sedmoj seriji Jaka Malus nije nadmudrio Dinu Slavića, Čupić je bio precizan i moglo je krenuti veliko slavlje.

Kod Zagreba ukupno deset golova zabio je Čupić i to svih deset sa sedam metara gdje je bio stopostotan. Filip Vistorop dodao je osam golova, a David Mandić pet. Kod Meškova Mikita Vailupau zabio je devet golova, Stanislav Kasparek šest, a Andrei Jurinok i Staš Skube po pet.

SEHA liga, polufinale:
Meškov Brest - PPD Zagreb 37:38 (32:32)

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

SEHA liga, doigravanje

polufinale

Meškov Brest37:38 **RK Zagreb
Telekom Veszprem36:29Motor Zaporožje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!